<名偵探柯南>集中討論區16

605 回覆
7 Like 0 Dislike
人在外國,終於睇咗M26
應該係近年最好睇嘅一套
節奏明快,劇情去得順唔侮辱觀眾智商,柯哀福利派得足
我覺得好有驚喜
有無人覺得FBI個James應該要係黑方
如果佢真係黑方的話,咁組織應該一早知柯南/新一存在喎,依家佢哋仲要成日一齊喺新一屋企傾嘢
會唔會係等時機成熟先至講
FBI嗰個四眼老嘢不嬲都覺得佢好有可疑
如果係就好睇好多,
會唔會係佢覺得赤井/柯南未構成對組織一種好迫切嘅威脅,所以佢就無將赤井假死同柯南嘅情報包膠畀組織。
當佢一包膠咗,其實等於間接自爆。
因為呢啲情報,喺紅黑篇到緋色篇之間suppose係無人知,
而赤井同柯南一開始就無打算同James講,係James自己發現。

一直以來FBI好多行動都係爭啲成功,之前赤井喺捉到Gin之前,就畀人發現25仔身份。
有次有機會準備捉曬啲核心成員,james就話要一個一個嚟,想捉貝爾摩德變咗捉基爾

同埋波本個身份,FBI嗰邊好似係唔知,淨係得赤井同柯南知,可能係柯南佢地覺得FBI信唔過。

我覺得James個角色如果係牆頭草就會精彩啲,假設到咗某個決勝局,佢覺得組織會贏,佢就會幫紅方,反之如果紅方會贏,佢都可以翹起組織,或者搵機會隊冧boss,自己做大佬。
m26朗姆提到已經有一段時間無見過那位先生,所以想用系統黎搵佢
但係那位先生點解要長時間避開跟隨多年既組織副手

而且黑衣組織如果只係那位先生實現目標(我們既是上帝也是惡魔。因為我們要逆轉時間的洪流,讓死者復生)。咁點解組織干部大部分活動都係勒索掌握金錢,控制政經人物呢d咁世俗既行動

我既假設係朗姆已經架空左那位先生係黑衣組織既權力,所以那位先生先要長期隱身黎保密。james係效忠那位先生既話,佢向組織透露新一變小既秘密就會牽出a藥既功能。有可能比朗姆確定那位先生都有逆老化,咁佢既處境會更加危險
咁點解組織干部大部分活動都係勒索掌握金錢,控制政經人物呢d咁世俗既行動

關於呢點,我諗過有冇可能同 M6 個AI 理念相近
將上流社會控制再打造成boss 理想嘅日本社會
柯哀

柯南係七朵玫瑰
蘭係康乃馨
平次 男主之一
點解有安室 赤井
和葉好慘
1123終於出
有千速
新年快樂

首先祝柯南漫畫30周年

希望2024有更多吸引嘅主線
新年快樂

啱啱發現google「柯南」有彩蛋
搜尋結果最頂有粒藥丸icon
禁左之後首先個畫面會變濛,然後會將個網頁縮細

唔知係咪old news
安樂文潮係咪唔再出柯南?
已經兩年沒出新
妃英理 的料理

好好味
恭喜30周年
希望快啲完主線
無咩可能
好似劇場版已經安排緊m30,仲有青山咁既更新頻率
起碼呢三四年都唔會完
有冇巴打知30週年展海外點買飛
好老實講,柯南啲聲優都唔係十八廿二
其實係時候要埋尾

有唔少聲優都已經走咗
後生啲的主角/配角聲優都最少35+
卡蓮cv/粉紅妖女cv

呢2位已經係最後生
嗰批配柯南重要角色的聲優
柯南對決基德總集篇首主題曲好好聽,然後一揾歌詞
https://youtu.be/k_93C2s4lvU?si=M4r0HXOvzvPioTxu

主音唱得好好聽對上次柯南合作已經係上年嘅RAISE INSIGHT
真係好聽,對上一首我好鐘意嘅又係基德SAMA電影主題曲,紺青之拳Blue Sapphire
好期待新劇版咩歌
Btw 想補番link,結果你神速加番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞