<名偵探柯南>集中討論區16

605 回覆
7 Like 0 Dislike
大阪黑雞玩埋刀添但搞咩去到要落殺手咁
會唔會爆埋kid本名

麻衣新歌好好聽
好想快啲聽到完整版

咁快出
WANDS唱主題曲
知唔知邊到有今年套柯南既電影dl
青文係唔係執咗
HK 單行本咁耐都無出新
訂咗日馬豪華版blu ray 仲未到
冇字幕
留名一身蟻
宮村優子 生日快樂
希望你繼續努力配好明日香同和葉
有冇人記得柯南動畫其中一首主題曲 I cant stop my love for you

幾好聽
梗係記得啦

個Opening一開始係蘭同新一一齊跑
下年旅行可以順道去下

出版 104 冊漫畫、全世界賣出 2.7 億冊漫畫書、動漫播放超過 1,000 集、上映過 26 部劇場版,創下這些不可思議數字的作品就是深受各年齡層喜愛的《名偵探柯南》!為了盛大迎接 2024 年 1 月漫畫連載滿 30 週年,2024 年 1 月 12 日(五)以池袋太陽城為起點,福岡、札幌、仙台、大阪、廣島、橫濱、名古屋都將參與一場盛大的「名偵探柯南連載 30 周年記念巡迴展」!

原文網址: https://www.letsgojp.com/archives/614034/ © 樂吃購!日本 www.letsgojp.com
今次30周年都真係好揼本

下年都未到 依家已經開始宣傳
動畫又搵埋麻衣唱OP+ED

柯南個勢 肯定會帶挈到M27
順便冚贏Seed Freedom
秀吉 如果入主線的話
咁佢另一半由美Dan會唔會都有份入
秀吉如果入,我想像唔到黑方仲可以有咩方法贏
秀吉真係鬥智 又有記性
秀一鬥智鬥力
秀吉同優作唔知邊個勁d

其實又咁講,優作咁耐點解都解決唔到組織呢,真係幕後大佬太大粒?

有少少覺得青山要埋呢個尾要有好強geh reason
其實又咁講,優作咁耐點解都解決唔到組織呢,真係幕後大佬太大粒?
其實叫得新一老竇返嚟,一定唔係咁簡單啦
只不過係劇情需要先未出現佢嘅劇情啫

雖然新一有主角威能 除咗唱歌之外,做乜都叻
但係比新一叻嘅人大有人在
新一都需要其他嘅人幫助佢同黑衣人組織對抗

我想講貝姐某程度上都係二五女
表面上就好L憎灰原 但如果爆料話灰原仲在生
對貝姐都不利

貝姐其實仲有個伏線仲未講 就係佢個金蘋果外表
點解去到呢個年紀 佢都仲係咁後生 唔似其他人咁樣優雅嚟老去
假設灰原有啲乜嘢冬瓜豆腐 佢自己都唔好過
鬥智方面 當然就係優作啦
秀吉其實都係個大智若愚嘅角色

表面上烚吓烚吓咁樣
其實佢就係個可以睇穿晒成個大局嘅人

依家只係睇作者肯唔肯俾秀吉加入去主線
好老實講 赤井冚家都好L憎黑衣人組織
如果想黑衣人組織加快收皮 佢哋唔應該再去同其他紅方的人繼續內鬥
反而諗點樣互相合作 盡快摧毁個組織仲好啦

其實想個故事快啲完係可以㗎
只不過係出版商一直都唔肯俾呢套作品咁快完咋嘛
都擠牙膏咗咁多年,等到有d 麻木了
由其依家實力差距咁遠(望落去),黑方個個都25仔女嚟,唔通真係一個Gin一個Rum可以起哂紅方咁多人咩
黑方有Vodka呢位好戰友
如果想收皮,都可以好快
景光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞