[工程] 今時今日仲有邊間main con 做得過 (6)

969 回覆
6 Like 8 Dislike
Mc 困身又煩過西
Sub 仔做到經理又係俾人屌
真係做都做sub 仔算
起碼返工時間短又自由 可以遲返早走 5天工作
衰極都5日/5.5日 長短週
邊有加咁多
年年都話難關,然後班老細大佬年年換新錶新車新架餐
的確係
都唔明大判 反而要返足六日
大判要包頭包尾, 追期交貨比業主, 責任大好多
邊間咁差
同人工要求 同subcon 一樣
我會咁講,初入行做下大判認識地盤整個運作 分工同遊戲玩法係好事
企係上家既角度學下sub 仔判頭 工人 同自己大判既蠱惑野
知道之後跳出去做sub 仔會得心應手好多
最少你會知佢想點迫你夾你跣鳩你 擺你上枱 各種各樣手段
人工同工時點都舒服過大判
9-5 5/5.5day搵下既仲有5day 遲到早走無人理 前題搞得掂就得
做大判管工狗屎垃圾都要理
只係一個叫做識安排同聰明小小既什工頭
大判點都舒服過二判啦,搞笑咩,同埋大判多嘢跟,二判出到去都係做番嗰行(扎鐵做唔到釘板/幕牆做唔到泥水)

我朋友做二判,一個人跟11個盤,我又唔覺得好做得去邊
跟11個盤,種多個PD
邊幾間有5days
其實今時今日做乜都死,
如果都係呢個行業, 最理想一定係考番個剷車牌做上料佬
面果份無加
底果份咪又係照收
拹盛家陣入面咩環境有咩新job 做
T2, officially registered as Tea Too, is a chain of specialty tea shops with stores in Australia, Singapore, and New Zealand. The company was established in Melbourne, Australia in 1996, and was purchased by Unilever in 2013. In 2013, T2 had 40 stores across the globe and made an annual turnover of A$57 million.
Fg 入協興好唔好做
金門
根本無一間有
連登吹到
好耐無見依間公司出job ads
大家有無聽過 furgo?

工程可以轉邊行
想轉行轉好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞