[工程] 今時今日仲有邊間main con 做得過 (6)

969 回覆
6 Like 8 Dislike
係鬼 大把main con 仲返緊6日
新福港、有利、buildking、保華
邊個盤? 確定中國建築?
將藍隧道 當年
OT $200/hr
星期六番工$2000/日
bk 唔係5.5 咩
做工程不如去報aco 算啦
見都唔洗見
有冇人做過BIM
知唔知邊間main con係返5日
依間垃圾
做過 人工又低 個個ot到仆街 返8放10都有
梗係去啦 記住註地盤 坐地秤底
伏伏伏伏伏
Bk完全冇篩選過,係人就請加上請勁多大陸人,唔做嘢冇輸出,全部喺大陸讀書冇工程底,但係照請職位高過你,開大會屌老母永遠唔會屌大陸人,因為唔會特登轉Channel屌佢哋,成個地盤靠幾個香港人推,你諗吓你入去做壓力大唔大?加上自己內部又會自己搞自己人,中層嗰班就瘋狂射波,入到去冇人lead你都算,入去等你自生自滅,分分鐘上家幫辦教你嘢仲多過你自己公司啲人,大盤建議做金門好啲,起碼請人有篩選過,雖然瘋狂搞安全,同埋又會自己人搞自己人,但起碼會學得多啲嘢先,法國佬雖然已經喺香港越來越少地盤,但起碼佢請嗰啲人係正常人,入邊啲鬼佬英文真係好撚勁,真係識得點樣做,法國佬都唔係咁容易入

利申:乾收銀(以上內容聽朋友講日日聽佢呻)
BK最近瘋狂輸入專才
認真對個中國佬啲engine,起碼都係正常人做到啲嘢。BK入邊嗰啲大陸engine要我教返佢睇圖都算,send過嚟嗰啲文件入邊有啲殘體字我點樣交上去啊?大佬。仲話而家main con嚟講最大嗰兩間就應該係中國佬同埋BK,BK咁樣引入專才遲早出事。中國老嗰啲engine話晒都係國內名牌大學。bk嗰啲engine讀嗰啲大學聽都未聽過,再講勁多thei仔唔係歧視,

但係如果你有得揀我建議你揀其他main con,bk出手又唔算高,聽講仲要返六日。如果你Fg唔怕OT嘅話咪試吓做乾收銀,但呢個都好睇你派到咩team,做email engineer就真係咩都學唔到。真係如果對自己好有要求真係好想學嘢嘅話,做cm Wong如果你有能力捱到三四年嘅話,就算考唔到牌呀都一定有ARE做啊
[又係精進] 油麻地消防局工程地盤男工4米高棚架墮下 重創不治
https://lih.kg/3523755
又fatal真係精盡本色
BS grad e見過有27k
正,人一世物一世,去體驗吓
25k
28 29k FG
一定有
你比人壓價最低都要28
學到好多 特別係External team
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞