[工程] 今時今日仲有邊間main con 做得過 (6)

969 回覆
6 Like 8 Dislike
SHK
岀快咪又系地盤標,再唔系咪work order,唔見有咩特快既效率,做個科文又文又武,但市價比出面低,親生仔有個十年八年撈到個小紅帽既,講到班平水老日日加步R賓周,忙唔忙睇跟邊個大佬,個大佬廢既,連sub仔屌返你轉頭都得,唔好講到新輝好有光環,入去咪一様做狗,由其系有D盤難做到狗咁,比目標入新輝不如考政府日日返工打機
科文多數都走咗去報WS
上星期一in完金門都無offer 係咪收得皮
呢個市道唔炒都偷笑
你in 咩位 邊個。
如果機場盤 伏到仆街
無offer都係好事
qs
旺job有鳩用咩
In親全部賤價
點先為賤價?
Tender document, particular specification, BQ, 所有drawings, regulations, code of practice, test report, submission全部都係用英文
你真係唔好撚玩啦你一係落手落腳做,又或者是但搵間細公司做打理算
精進原來用其他牌頭仲請緊人 去唔去見好 高過市價
邊間
咩盤?
理論與現實囉

試過就知咩撚野事,文件已經多左但時間一樣咁撚少,Design 又要同consultant/client夾 下下夾勁耐都唔岩心水,之後Client 咪唔理3 7 廿一係咪都出信追,期又唔撚比claim ,意見又多多,到夠時間喇迫住起上去喇,直接一句唔關我地事 係你地design耐, 到最後consultant連圖都未撚有,要大判幫手出埋圖,咁食屎啦 ,仲要consultant黎多浸係中間做咩尻
真係,成個波曬比Contractor,最後又係要RSS俾comment改呢樣嗰樣,最後design遲咗又要開夜追

Design and Build真係俾狗做
新輝下年應該凍薪啦
BSE過黎搭單問

順昌有無人知咩環境,文化好唔好?
Chinney 有無人聽過,如何
冇間好做
咪撚再水人做main con啦
傳緊中電咩部門炒人?
係咪有得返5日?
有冇Ching 知法國佬最低GPA requirement 係幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞