信用卡討論區(144)恒生生性,mmpower真神出現

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
Facebook ig賣恆曬廣告
特別KOL果班

日見夜見都可以上嚟問完又完
我裝完AdGuard Pro, Adblock, DNS都見到幾次mmpower 廣告。

同埋其實好多嘢只要睇咗#1都知嘅嘢都要問問問
重重複複又重複,即使未申請mmpower嘅我都識背啲terms了
KOL啲野
寫得出嚟點會假

問題係每樣嘢都有簽賬要求,未必食得晒啫
留意「最高」字眼
請問有無人知中銀cheers VI 同 MMPower 喺日本碌JPY扣埋嗰啲DCC手續費邊張回贈高啲?
我係舊boc VI 已經收到email話8月有cheers寄俾我
again, DCC≠外幣手續費,而碌JPY唔係DCC

兩張都係1.95%,可以自己計下
我覺得佢撈亂DCC同FCC
兩個dcc fcc我都有啲一頭霧水
如果係咁既話cheers其實換里數係抵屌wor
簡單D外地碌港幣係DCC,貴手續費之餘仲會冇分

平時碌外幣係FCC,visa/master手續費通常係1.95%,銀聯0%
Cheers 每單位里數兌換係幾多?
好似東亞要每500里為單位咁換都幾on9
支銀都係

HSBC/DBS仲有價值
BOC VI 食飯今年 9%?
咁 mmp 手機簽都可以10% 咪仲多啲?
D無討論價值呀媽係女人嗰D唔答囉
對付班垃圾一係唔答一係鳩答
DBS加額
一野加4倍
玩得多fps 加上呢兩個月申請左3張卡
TU由A變左C

都係再等下先開埋mmp
月中申請mmpower,今日先收到sms處理申請同check tu,想問下大概仲要等幾耐
想問下有冇巴打申請mmpower一啲聲氣都冇?
上星期六申請到今日msg都冇個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞