加拿大有「港式」甜品店指名不聘請StreamB香港人

481 回覆
141 Like 626 Dislike
min wage工都夠膽死唔洗新移民

撚請到local
加拿大人 assemble
請stream b d 人可能做足年中間唔會走 錦都怕 ? 要人做一世呀 ?
話政見唔同唔請我就信
有冇熟加拿大法律嘅人講下咁咗有冇違反加拿大反歧視法例?
可唔可以去 Canadian Human Rights Commission 投訴?
https://www.chrc-ccdp.gc.ca/en/complaints/how-file-a-complaint
去到歐美自由國度仲幫班極權思想支那狗打工?

Btw,加拿大有反歧視條例,當地香港人應該即刻舉報佢,等佢班人俾政府稅局關照下都好
原來已經去咗篇聲明
大家可以一齊睇

————————————————————————

大家好,就我地係51發出既招聘post ,引起大家既關注和評論,以及做成對大家的反感,我地喺度同大家正式道歉,同時我地團隊亦感到羞耻及慚愧。有關招聘廣告為個別分店行為,絕對不能代表我地團隊或者糖記甜品,我地絕對不能容忍任何傷害和歧視香港人的言論和行為。對於這次的事情完全係我們管理的疏忽,有關嘅內容並未作出審核,因此我地實在有不能推卸的責任。

當我地發現這個招人廣告時,已經馬上要求把相關的招聘廣告移除,展開調查後已對該名分店員工作出嚴厲處分。我地在此保證絕對不會再允許任何類似的事情再度發生。同時,我地願意接受所有的批評和指責,亦會好好記得呢次嘅教訓,對唔住。

糖記甜品

https://www.facebook.com/100063723632996/posts/pfbid0T6qqr99e29kqSZ1nMpHFJuURcMZxJuFEPDeMDBBjg6pUREgtk43hwFsojYqPGR98l/?mibextid=cr9u03
加拿大手足 會唔會去裝修
睇黎間舖想現金出糧玩逃稅
微信+殘體字
擺撚到明又係大陸人開,跟住又拎港式黎搵錢
咁你拎港式,點撚解唔請香港人?好撚失禮你咩
怕失禮既,你咪撚用港式甜品黎做牌頭啦,碌柒
因為歧視香港人, 然後專請大陸人
殘體字就知咩事
做甜品鋪一世?
唔想請新移民
都叫咗你唔好係d客面前整牛河兜亂㗎啦
*
好惡
唔請自己就去告人
點解可以做到咁肉酸,架係自己丟
打官司告歧視係基本操作啦
乜撚嘢叫后廚
咁佢真係犯法既話 吹佢唔漲喎
係間鋪傻西姐 白字黑字寫明
自己主動俾人捉痛腳,係唔係抵打啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞