加拿大有「港式」甜品店指名不聘請StreamB香港人

481 回覆
141 Like 626 Dislike
The ability to legally work in Canada is a legitimate requirement for employment, and employers may have legitimate reasons for specifying the type of work permit a potential employee holds.

But the fact that the job AD mentioning it welcome all working permit, but specifically excludes holders of open work permits for Hong Kong people. It appears that the job advertisement is discriminatory,
一來想搞分化,分裂香港,
二來唔係諗住隨時走得,有乜人會做呢啲工?
成單嘢戇撚鳩鳩咁
一言堂?
咁你個stream b點黎
咪撚on9
個店主做得仲仆街過香港人
到底係唔係香港人
推到佢仆街 嚴厲處分就算 同長官做法一尻樣 呃邊撚個?
死大陸喱
做港式野唔請香港人, 真係好野
佢老母奏大佢....又殘體字..又V7又盛..又拒絕聘用 Stream B 嘅港人...仲要冒充香港甜品店..
擺明想請返支那人啦
而家就用廣東話寫扮香港人 屌佢老母
繼續推 推多嗰邊香港人唔好幫襯
連登:去到外國唔好群返香港人
Also連登: 點解大陸人同印度人咁團結
咪講咗tldr
你又舉唔到實際例子
咁無嘢好討論
用支那we7宣傳就知咩料 「香港人」喎
大陸人去加拿大都開好多日本餐廳
確係賤種 佢哋仲好鍾意開日式廉價放題 日本人本身唔會開咁廉價嘅
中國人最叻打壓自己人 去到邊都一樣
比左你又tldr
你又唔原來唔識字
咁無嘢好討論
有幾隻字係繁體,好詭異
人在加國,思想意識仲係支國style
究竟佢係唔請香港人定係唔請Stream B嘅人已經有得拗,都幾難告得入。
扮黃養藍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞