點解先真正走出被出軌後嘅心理陰影

457 回覆
385 Like 18 Dislike
你都係唔抵得冇女人鍾意你姐
兄弟 依啲撚屌
佢肯放你走你執到啦
根本唔值得你唔開心
我自己都係拍咗拖7年被帽
一開頭都有啲唔開心
但諗深一層你就知有啲人良心當狗肺
執到都喊三聲啦 你嘅善良比人咁樣踐踏
你仲要為啲咁嘅撚樣唔開心 唔值得啊
我都係拍左拖7年被帽
你重視專一既就難搞了
有d人係覺得識番屋企就得
都係尊重對方先叫愛啦
沉沒成本嚟,去到一個地步,錢時間身體都付出咗,個人會迷失,又會唔理智一味諗我付出咁多點解唔揀我?我係咪邊度做得唔夠好?如果可以再嚟過應該點點點…

以前嘅自己就係咁戇鳩,發誓以後唔做呢啲人,睇開啲同灑脫啲
有D傷害係一世 入左心既野 唔會忘記到 最多只會隨時間淡忘

我覺得最可惜係感情觀扭曲 唔肯再付出 唔願意再去鐘意一個人 你可以話依種係成長 但其實依D成長都幾-VE

出軌就好似轉工咁 個個都鐘意有另一個Offer先轉工 慣左就無感覺 我睇得更重係 當一個人唔再愛你 佢點同你講再見先重要

睇一個人 唔好睇佢最鐘意你個樣 睇佢唔愛你個樣先最真

如果佢出完軌 選擇大方同你講想分手 甚至坦誠同你講有其他人更適合 其實值得欣賞 唔好曬大家時間 俾你知埋死因 等你心死 你隨左講句無緣份 其實無咩好恨

但好多人係佢未簡定 跟住知你鐘意佢 當你係出氣袋 依D先最賤 我見到有個巴打講 話著住另一條仔衫見你 TBH 條女人格有問題 散咗都唔可惜

都唔洗咁在意自己曾經 點傻點去挽留一個人 鐘意一個人係咁 你應該慶幸你曾經咁做過 起碼你青春過 因為大過左 你都唔會再願意去做

我又見另一個巴打講會原諒佢 如果你係隔左幾年 同過唔同既女拍拖都講得出 我反而欣賞你 因為真心鐘意一個人咁耐 其實唔係咁易 但你下場都會好慘 因為你只會一世都釋懷唔到 間唔中半夜扎醒 諗起佢 就好似我宜家咁

原本唔想咁長氣 打打下都變到咁
我之前都係咁 以為自己問題 做好d就得
你肯定係原諒?會唔會可能佢另一半都出去玩 大家分開玩 各至識番屋企就得
起碼一齊共患難富貴,好難得
是旦你啦
女人當男人貨咁揀 你都仲可以幫佢地口

如果你係男人真係低賤過乞衣
唔愛一個人先可以咁 你咁做得已經唔愛 曬時間行為
香港地其實算好好,個個都有自由揀過個,想點就點,比著外國人少,又少人搭交通工具,更加難識人,我以前好細膽,唔敢做主動要拎contact, 但依家放開咗,見到啱傾就加contact, 比個機會自己,唔啱就下個

其實青春有限,我都就30,為咗一個永遠唔會返轉頭嘅人放棄背後寬廣嘅世界,真心唔值
懷疑佢拎黎問黎睇仲一唔一齊到
糟蹋自己
因住人哋入返賭post Jer你
月經post
愛可包容一切,邊個唔識講
做唔到就要改變執念架啦
自己都出軌一次
平衡返
要睇開啲真係好難,心態隨住年紀愈大愈難轉變,仲要生活唔單止愛情,其他形形色色嘅問題有時會接棒咁嚟,所以會令人負面係好正常

去到後來遇到一個適合嘅人,雖然好大機會佢唔係你首選,甚至一開始你都唔睇好段關係。但希望唔好將過往嘅負面情緒同影響傳比其他人,咁樣做好自私

盡量享受當下,珍惜你要愛嘅人
活得比佢好
斷曬聯絡仲點知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞