點解先真正走出被出軌後嘅心理陰影

457 回覆
385 Like 18 Dislike
出軌垃圾~佩純 害到人地有PTSD
睇左好多post 如果男朋友酒局飲醉去錫女 條女本身唔識之後冇聯絡 係咪都算出軌?肉體出軌?
發現左 佢坦白曬 好內疚後悔 俾曬承諾 話真係想一齊繼行落去
但已經好似佢講咩都覺得假 會不斷諗番之前講嘅嘢 都會好懷疑
但一時間分手真係好唔捨得 因為相處真係好自在 好做到自己好舒服 同埋平時咩都會講 所以我好信任佢
見好多人經歷過都有同樣感受 但我都係唔知應該點做 點面對…
佢去之前都冇諗過你感受,佢呢啲地方盡量就應該識避忌,明知自己酒量差仲去,唔係飲醉就大哂㗎,錯咗就錯咗。
其實散左,再同新一任夾好正常既過程黎既
只係被出軌呢點真係會令人係痛苦到不停輪迴
我都係撐撐下終於開始唔再係到loop,開始返愛自己既生活
真,好撚想貼街招,唱衰佢
出軌既人好自私,唔單止傷害咗前度,因為咁而令到佢有情緒病或者PTSD,仲間接累到下一個對佢好既人,因為佢地已經好難拎個心再去信人,將出軌既人所帶來既傷害帶落去下一段感情,其實大家都痛苦,所以出軌正仆街。
傷害前度,又傷害小三!
雖然做小三係扺死,但係出軌果個都有責任!
點樣去面對被報復嘅出軌
同女朋友一齊之前做錯事鐘意左個有男朋友嘅女仔同上埋床 但最尾講清楚唔會一齊
過左大半個月我就好快同依加女朋友一齊左 我有同女朋友講過呢件事 但係佢永遠有條刺係心入面
有一次我地鬧交因為佢一直耿耿於懷 就同我講如果你接受到我出軌同其他人男人扑野 佢會覺得咁樣好受啲解決到個問題 我一直都唔應承佢呢樣野 但係我係唔想失去佢嘅同時被迫應承左佢
直到近排我地又鬧交 我返左屋企 佢拎返之前未解決嘅問題嚟嘈嗌分手 佢第二日晚有主動打電話俾我 但係冇點傾啲咩 所以我第三日就主動上去我地住嘅地方搵佢 佢一直想我主動傾下解決啲問題
但係我嗰陣唔知講啲咩好 淨係攬住佢 冇傾過啲問題 我就攬住佢我就訓左 到夜晚佢就話返屋企 我仲將我地嘅相由垃圾桶痴返落牆等佢返嚟 點知佢去左lkf 重話一直介意嗰件事 就同左其他人扑野報復我 佢覺得我之前應承過佢所以咁做

我自問呢段關係非常專一同照顧佢冇做過任何對唔住佢嘅事 但係只係不斷磨擦令關係惡化搞到發生成咁

我呢幾日好辛苦
佢話接受到一個出軌嘅女仔點解唔可以接受佢
正當我想好好處理我地嘅問題嘅時候 而得知呢件事 真係好心痛
加上佢本身有情緒病 近排發現左佢比同一個人格硬同不願意嘅情況下發生左關係 本身我係知道呢件事先再知lkf嗰件事 所以佢依加搞到好抑鬱要食返藥 而我情緒都好有問題 好辛苦 唔知點處理好
坦白講
段關係好toxic
開初你都唔係一個ready嘅狀態就開始咗呢段關係
或者係timing問題
去到呢刻不如大家都放手
處理好各自嘅問題再算
佢既問題係你
但睇落佢都係唔捨得分
佢呢一刻好需要人陪伴 我好驚我離開咗之後唔會發生咩事
其實大家都唔捨得
因為段關係可以再做得更好
決定原諒繼續原諒, 有刺就分開. 千祈唔好間唔中拎出嚟講.
無縫接軌咪一樣

當你好愛佢 佢就諗定點離開你
搵到第二個就分手….

佢利用晒我+屋企人既好….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞