點解先真正走出被出軌後嘅心理陰影

457 回覆
385 Like 18 Dislike
後悔已經冇咩用
對雙方都冇作用
只係你想對方有天罰咁
有冇人被出軌後會原諒對方,結埋婚
杜太,真實例子
要呃要瞞真係太多方法
所以都唔想一直諗住呢啲,仲唔開心
只要發現到有瞞住自己,個下決定斬纜就對得住自己
會唔會覺得仲有將來?
冇啦 我個ex ex 因為之前比人出軌 同我一齊果陣個人勁有疑心 勁撚煩 最後頂唔順飛左
點樣頂唔順?
去邊都係要影相(影曬周圍有冇其他人)
成日無啦啦打比我
Ig follow多一條友就問邊個嚟
唔比同異性食飯(同事都唔得)
WhatsApp單tick都比佢炸
等等等等
女朋友個ex拍咗一年拖曾經突然間完全消失,過咗四年又追番佢,過多年幾之後先發現原來ex一直有另一半

我到而家都好唔開心
好想質問點解女朋友會一直唔知仲同佢搞埋
而哩段關係連佢最親密嘅朋友/家人都唔知
對方一個朋友都唔識

自從知道咗呢件事之後聽到任何有關嘅地方/事/字眼都會好唔開心
每日見到佢就有一種失望嘅感覺
好想問清楚佢但係又唔夠膽
本身諗住同佢同居一年就結婚,但係一日解唔到呢個心結我都仲未睇到結婚呢個可能性
ching大概幾歲
咁你係咪fol其他女呀
但有男女朋友 其實我又覺得唔應該單獨食飯(一大班另計)

佢冇安全感係咁嘅 你啲行為有冇越界先?
冇同佢解釋咩?
覺得點樣先可以解開到心結?如果對方出軌,會唔會想自己都出軌而平衡心理
幾年前比對方發現左,我求番佢一齊,直到現家。。。但佢每隔一段時間就會提起件事,無論我點做都得唔到佢信任我好後悔
仲繼續搵人咁厚面皮 唔好二次三次繼續傷害人地啦
仲一齊緊呀,就來6年啦。。係岩岩一齊個陣發生持續咗一個月,但慢慢發現佢係最好。。。我自己斷左關係,點知隔左半年佢發現左
係咁㗎啦,你就算贖罪都係令自己感受良好啲㗎咋,人地無意務幫你贖罪,你傷到人地咁深就慢慢活受罪啦

你依家講到咁唔甘心同唔捨得,又唔見你出軌嗰陣咁諗,當刻唔係好開心㗎咩
依幾年間,佢每隔一段時間就提起,然後就不斷有爭執,我知佢好難受,但我唔捨得因為件事,其實佢同我講過好難有將來。。。可以點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞