恒大個財務報告勁撚精彩 負可敵國

697 回覆
1444 Like 15 Dislike
2021年蝕4千幾億
一間蘋果一年盈利都好似只係2000億
佢一間蝕咗蘋果兩年盈利
仲未破產架咩?
負咁多
三四百年都升唔返上去啦
lm
香港係時候起多個大愚
恆大重注深圳
大劉就重注恆大
唔怪得呢2個月係咁吹奏深圳
搵水魚過去接火棒
正想問
每人2k啫
清左都未必有錢分
印 在嗎
終於上到第一位 (負債)

消息指,今次係補發2021及2022年度嘅業績

轉咗會計師,終於計得掂條數
以前做過間公司
有同事上大陸出Trip住酒店唔記得拎增值稅發票
老細即刻屌晒鬼,因為扣唔到稅
恒大集團(3333)公布過去兩個年度業績,當中截至去年底止全年股東應佔虧損1,059.14億元(人民幣,下同)(約1,154億港元),惟已較2021年度虧損4,760.35億元,虧損大減78%,累計兩年則蝕5,819.5億元;去年收入2,300.67億元,按年減8%;經營虧損644.08億元,2021年度為虧損5,815.3億元;每股虧損8.021元,兩年度均未擬派息。

集團指,去年度負債總額24,374.1億元,剔除合約負債7,210.2億元後為17,163.9億元,其中借款6,123.9億元、應付貿易帳款及其他應付款項10,022.6億元、其他負債1,017.4億元。集團去年底止擁有土地儲備2.1億方米,並參與舊改項目79個,其中大灣區55個(單計深圳34個),其他城市24個。集團指,去年實現合約銷售317億元,合約銷售面積390.4萬方米,全年累計銷回款357.9億元。去年底止完全竣工及在建項目累計達1,241個。

恒大業績|核數師「無法發表意見」

核數師上會栢誠會計師事務所對業績發表「無法發表意見」,指恒大集團的總現金約143.05億元,並因各種原因涉及多起訴訟和仲裁案件,對其持續經營的能力產生重大疑慮的重大不確定因素,並指恒大可能無法在正常業務過程中變現其資產和清償其負債。
倒數最強
痴撚線
呢到真係正宗負可敵國
拿 我執撚左你就真係*冇*架喇
你係咪真係要迫到我破產清盤呀?
想知going concen點解決
召喚audit 狗
香港既未來
仲要每年蝕1000幾億
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞