請問有冇人有被拒入境打回頭既經驗?

306 回覆
12 Like 176 Dislike
想當年去韓國都試過俾人拉入小累房
懷疑我本bno 係假野
多數CBP唔會攪9 老人家啦
女?
真呀
當年我都係咁
Show來自機票,美國內陸機票就放人
❌簽證過期
❌帶超過USD$10,000或其他受管制物品而無申報
❌曾用其他名入境而無申報
❌報稱美國居住地址有問題
❌有犯罪紀錄(美國本土或外國)
❌危害美國國家安全
❌隱瞞敏感職業
❌共諜

有支那女人原機遣返大陸,理由係佢以探親為由入境美國,問佢住邊,話住朋友屋企,再問朋友點識,有咩人一齊住,佢話一家三口,有小朋友。朋友咩職業,會帶佢去邊度玩,咁平日返工邊個湊細路,佢湊,朋友會封返利是。
官員懷疑佢嚟做黑工babysitter,即趕佢走。

利申:朋友做CBP
樓豬你扔上小紅書會多d 集思廣益,個邊d 人做鬼野幾撚醒
呢d case 問兩Q 就聞到味啦,基本探親簽唔係住係血親屋企+無血親local connection 你已經無得解,可以等走
首先你要上到機先
香港呢便航空公司會check, 咁都比你上到機, 美國唔詐你型?
英國護照British citizen (Not BNO)係美國Visa Waiver Program Countries之一
但要入美國前仍要申請ESTA(Electronic System for Travel Authorization)
話就話免簽證入境,但能唔能夠順利入境,係入境嗰刻由CBP官員決定
問多兩問有破綻,越前言不對後語,一打去「朋友」屋企問就知咩事

支那係高危國家
太多人博大霧入境後唔肯走,假結婚、扮留學真間諜,揸中国護照入美國一定被CBP審犯咁審,secondary
封返利是? 又會咁誠實
你係李家超?
拎咗簽證唔係保證入到境
入境一刻CBP可隨時彈鐘
衰咩?
邊個機場?
你個樣咁支那咪玩鳩你囉
無計,太多腥港人用特區護照
人地唔再理你香港人定腥港人
一律當中国人看待!
高層講2句就得
你同巴拿馬總統有啲交情?
係咪美國籍客機?
其實問係正常,入房都唔意外,但係拒絕入境一定係當中有野柒咗
OHare
長期活喺充滿謊言嘅国家,支那人慣性唔誠實
就算講緊真話,都要懷疑佢地講緊大話
係咪英文都唔識? 人地問你入境去邊 你係到go to school by bus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞