請問有冇人有被拒入境打回頭既經驗?

306 回覆
12 Like 176 Dislike
唔明,
你封咩信?
又話旅遊,你嗰封信係?酒店confirmation letter?
Business就話要公司信啫。
我覺得BNO比火車頭麻煩,
次次有同事揸BNO都要入房,
火車頭正正常常通常都冇乜問題。
Non citizen British paddport照道理要有valid嘅美國/神根簽證先入到
Passport*
同銀行系統一樣,一upgrade d野亂左點算, 又back up唔到
廢老

我老母個年代先會叫人唔好講有朋友
真, 幾廿年前就話啫, 仲要香港人普遍唔會窮到做黑工
真,最近好多扮香港人嘅中國人,講兩講就亞美利堅
即刻俾人拉咗
你問美國佬啦
當正個個都好想係佢到屈蛇
最撚燥係見到有對香港人夫婦(同我老豆老母差唔多大)話去睇親戚婚禮,即刻俾條白鬼當賊咁問左好多野,最後的埋入房,唔知之後點啦
屌你老母,好撚好景咩你依加,望下downtown幾多homeless幾多白卡佬啦,當正個個想黎屈蛇
但講真 親戚係美國
真係超多人去完唔走
然後都可以拎哂啲福利
所以佢地咁嚴都好正常
未去過美國,係咪經加拿大入境會方便啲?
行陸路或者經香港冇直飛既機場入境咪得
講緊計埋公務護照所有國家極其量1000種護照
應該唔係難事黎wo對電腦黎講千幾個data濕濕碎
要人手去記1000種護照邊個要visa,邊個唔洗,唔記錯就真係出奇啦
估計樓主比人問入境去做乜,樓主答自己係 trainer, 過黎美國係幫公司 train 人
過關個system唔係剩係用黎識別護照

仲有過往咁多年你出入境record

你睇過銀行d system就明架啦
睇完唔係好明, 即係美加要入GBR, 其他係GBN?
公司累死佢就真
由佢啦~
睇完就會知⋯⋯ if it’s working, don’t fix/upgrade it
Even it has some problems, if it is not serious, don’t fix/upgrade it
香港人cheap 過大陸人是常識吧
講啲唔講啲肯定係廣東同胞喇

連開心見誠都唔肯講仲講啲乜
上網腥港ip 都block撚埋喇
因爲特衰同中国護照scan出嚟係冇分別,要人手分。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞