請問有冇人有被拒入境打回頭既經驗?

306 回覆
12 Like 176 Dislike
以前讀大學嘅時候
我老細去美國參加一個conference
佢都俾人的入房
審左一輪
美國好鬼嚴格
佢冇覆 即係中咗好多 想玩鬼嘢 出咗事上嚟問意見 驚有其他後果
係呀,全世界都係鬼屌你老母
我就有晒信又成,我就唔明點解人地咁幸運咁
上黎集思廣益啫
咁係咪即刻可以搏懵用冇簽證既BNO入境美國
要你講詳細少少係咁難咩?
真business trip 定扮business trip 呀
你係幾時去?
堅過石堅啦,高層喺晒嗰邊打埋電話同個officer講,佢地都唔放行
估唔到有人真係會比人打回頭
係美領見到有人唔批簽證都已經覺得神奇 條友亂答問題又唔做定功課
咁上面你中咗幾樣?
全部都無, 咁你只可以怪運, 或者執執個樣, 唔係叫你整容, 清潔整齊,有自信啲,講嘢望住人, 對眼唔好兩頭望
比入境打回頭,旅遊保險有冇得賠?
你就係中晒啲黑工特徵 有信有撚用咩
唔係人地咁幸運 你想做鬼嘢俾人捉到係好正常囉屌你老母
你個business trip 係唔可以「工作」
只可以開會參觀傾生意

一係你答問題答錯,一係封信有問題,一係嗰邊HR 電話答錯
仲有人哋同你打招呼記得覆人, hello , morning , fine, etc
諗定人哋會問咩, 諗定啲module answer
通常都係問stay 幾耐, etc
當自己見工, 記得要笑呀
以家入境係咪唔會有入境印?我過境出入境都無印
你老豆老母當官??
上年去過無印
我自己覺得多d印越少機會被拒入境
🫂 *hug* *摸頭*
打開個肚俾你吸貓
樓主要振作

可以再book個appointment 去美國領事館睇下可以點
你可以試吓,到時最多俾人reject踢返轉頭姐
唔知你有無宗教信仰, 信咩就拜咩, 去之知祈個禱, 拜個神, 求個心安.
由佢啦~
去之*前
我試過淨係中冇現金呢個 point 已經畀 CBP 捉入房雖然最尾入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞