喺英國返工疑似俾人歧視…

344 回覆
3466 Like 711 Dislike
哈哈哈
香港人都WFC嘅
鬼佬、阿差阿星、賓妹、阿燦,依啲stereotype一早就成為咗香港文化嘅一部分嚟,習以為常㗎啦
有平牛油死怕什麼?
人哋做on9嘢,自己玻璃心發作走去對號入座,咁就唔東亞病夫?怪不得你哋班傻9小粉紅,個個都戰狼上身咁,柒到喊
英國人識撚fortune cookies 咩
美國人架 重作啦
所以佢地咪成日阿Q精神,人地真係歧視佢都會笑笑口咁
正常真係笑死,你見到英國人會唔會扮憨豆先生?見到日本女仔會唔會問人地拍開咩AV?見到牙買加人會唔會問人地係咪跑開短跑?
玻璃心不如你講下點先係歧視?呢啲係stereotype,我係美國第一年讀書就有教啦,美國人教埋你呀,係咪美國人玻璃心呀?
廿年前虎鶴雙形都試過

我當然唔會理班友
A Cha唔係印度咩?
恕我直言,我覺得佢針對你個人多啲。
你係香港反工又會受歡迎啲咩?
咁都仲唔係歧視,要咩程度先算歧視

你會唔會無啦啦對住個新黎印度同事係咁講食咖哩,甘地之類?對住個日本同事係咁講sushisushi?

如果我係你,我會即場講I don’t think this is funny.
而家唔係話要嘈交起哂鋼,但可以理性咁表達你唔鍾意呢樣野

你都係介意佢咁講先會上黎開post問姐

就係亞洲人係鬼佬面前成日唔敢為自己發聲,所以先搞到比人覺得亞洲人好怕事,懦弱,恰到上心口都得,而繼續唔尊重亞洲人。

如果你係美國黑人黎,睇吓你同事敢唔敢問你rap fast-food 果啲野
英式幽默都唔識仲學人移民
對連登某啲人嚟講,喺佢哋面前講fuck you ching chong 都係講笑,呢個世界冇歧視,所以我都唔知邊啲人先係左膠
咁都唔叫歧視
真係抵亞裔成日比人歧視
放開懷抱
唔好咁自卑啦
同佢講你怕股災, 所以ching Chong
佢地係白人隻狗嚟
緊係會笑笑口對住人
可能你似印狗 佢喺到講阿差
樓主假膠黎,咪撚咁認真啦
上次見到個牙買加人我扮保特,問佢地係咪個個都練短跑,佢打柒我佢真係on9玩唔起
樓豬人呢,唔講公司都講邊區啦柒頭
香港人係咁㗎啦住係中國香港跟住話中國人歧視港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞