喺英國返工疑似俾人歧視…

344 回覆
3466 Like 711 Dislike
周星馳個訪問答左你
擺到明笑鳩你都忍得落你真係勁
憎支憎到比人歧視都笑笑口真係好撚低賤
呢啲假膠真係要封鎖,好易比佢地帶風向
好多外國人對香港嘅印象總係停留喺李小龍成龍嗰個年代
英國人好自大,好串,一定係歧視樓主,當樓主係支那人咁笑。
回流啦,唔好再留響英國比人傷害啦…
好地地做支那港豬咪無人歧視你囉…
除佢褲含完大家射埋就知係唔係真歧視
金髮女性先係美女 同 金髮女係美女 係兩回事喎⋯
我話金髮女係美女 又唔等如 美女一定要有金髮喎
係要夾硬扭曲到變成你嗰兩個例子就梗係歧視啦
佢做啲咩你都要為佢嘅事情負責
係咪戇鳩架
如果以我接觸九成抄狗啲人都係呢類型低能仔
好多係戇鳩而唔知做緊咩事
如果你認為佢挑釁你根本就係戇鳩
可能連佢自己都唔知咩事
講真,如果樓主係支那五毛狗社會垃圾黑警,係香港一樣俾人歧視

返大灣區做狗啱晒
你依家咪又繼續容許緊支那登屌你老母個臭閪
講經啦
扮李小龍未必係
問你識唔識整fortune cookie,仲要第一日返工就問,就肯定係笑鳩你
你應該去同HR飲返杯咖啡
要跟Disney咁搵隻中咗輻射嘅黑婆做美人魚先至唔係stereotype
咁李小龍係香港人識功夫不等於全部香港人識功夫,咁人地覺得香港人=李小龍=功夫你又話冇問題?
喂兩回事喎
咁拗你真係柒咗
移英撚Wow
竟然唔係成龍
公司班撚屌好鍾意成龍
多謝
點呀。。人哋話覺得chinese kufu 好型喎,有話全部香港人識功夫咩? 不斷FF人哋諗乜,其實似係你自己歧視緊自己囉
試下入佢中路
大家知咩事~
你又話人地拋書包自己又唔識即係點呀刻板印象咪就係講對一個群體有既定印象囉,即係你講既金髮既女人就係靚女,亞洲人就一定數學勁,香港人一定識功夫呢啲囉。第一次見面就同人講李小龍同人講功夫咪就係話全部人都係識功夫囉,屌你蠢到豬咁咩FF,屌你美國全部學校係度FF人地乜乜乜,原來佢教既嘢不及一個香港連登仔
佢要歧視你嘅一望你個樣就歧視你啦
洗等你講邊到黎咩
無知一問 關fortune cookie咩事
你上面咪認同咗佢係刻板印象囉,即係直接認定所有香港人都鍾意李小龍同識功夫啦。同埋另一個刻板印象就係亞洲人讀書勁,咁係咪個個都勁?咁冇人包尾啦?同埋讀書勁都係好野呀,但係伴隨住可能係書呆子印象呢?同埋如果對象讀書唔勁呢?人地覺得Chinese Kung Fu好型唔知話你蠢定on9好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞