喺英國返工疑似俾人歧視…

344 回覆
3466 Like 711 Dislike
放鬆d 啦
Micro Aggression:-)
唔係啦啲鬼佬真係特別鐘意功夫
係澳洲遇到個 又係話自己好鐘意成龍
以前會睇港產片 係到扮a cha
我個同事成日話好鐘意 jack chan,我話佢係一個大仆街,但話從來都唔知到佢D仆街野
你勁啲住香港上連登能知天下事,比美國人更懂美國政治,世界無歧視,大家好和平好平等
奶屌緊你老母臭閪嘅支那登春袋啦戇鳩仔
佢周圍食女唔係問題
問題係生左一堆仔女出來唔撚認呀
鬼佬好鍾意李小龍我個個friend都係咁
你咪扮番Mr Bean
笑咗
請善用起底功能
有無諗過係反諷
英國人最種意語言藝術
可能話你half british都係串你
錯 人地係美國人
Half British 同連登仔話人新香港人個語境差唔多
比人串緊都仲自我感動
香港有幾多人食過fortune cookie 工廠大量製 邊有手製
Are you beatles?
睇嚟大家都係英文廢冇朋友 我啲同事friend底私下都成日講racist joke(相向)但今次幫係真 因為個土耳其佬係成面鬚 恐怖分子咁
上咗01了
睇漏眼
唔記得喺度警告呢啲傳媒勿將此post 貼堂

移英港人返工首日自我介紹 英國同事聞來自香港一舉動掀歧視爭議
https://www.hk01.com/article/917257?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞