[多圖多字] 九星期英國、加拿大、澳洲探索之旅

281 回覆
129 Like 2 Dislike
最初的問題
至於回到最初的問題:我到了這麼多地方,最後會想移居那裡?

如果讓我老實回答,我會說,經歷了這次旅程,與其說是有了 preference,不如說是多了一個 reference。

始終移民除了在乎美景美食外還有很多考慮,甚至有很多因緣際會的因素。

不過如果硬要選擇的話,我對溫哥華和悉尼最有好感-- 兩個地方都有山有水,四季分明,文化氣息濃厚,同時也住了不少香港人。

但未來究竟我會在哪裡生活?我也不曉得。

甚至誇張的說,只要心安理得,何處不可為家?

行程的最後一餐
終於完成美國同英加澳遊記。

記得一開始 post 係二月二十九日,到而家啱啱好八個月。

呢八個月自己生活都發生左好多事,不過都好安慰自己都算有一路保持更新,最少無爛尾

好多謝大家一路既支持,迫住睇書面語,仲要鬼死咁多字。如果你一路有睇開,歡迎留下言,大家圍下爐,或者 tg 搵我 @swimming_grouper 都得

嚟緊會休息一陣,然後會開始新一篇遊記。不過就仲諗緊 post grad trip 既歐遊之旅好,定係由印尼走到緬甸既東南亞遊記。唔知大家會想睇邊個多啲?

Grad trip 歐遊英德意法之旅
東南亞遊記,由印尼到緬甸

Ciao for now!
睇嚟想睇歐洲遊記既人多啲,咁我地星期六見啦
有新遊記啦,各位多多支持
Grad trip 歐洲遊記:https://lihkg.com/thread/3551096/page/1
樓主我又碌咗入嚟
想問下呢,遊加拿大個陣你揸車定搭公共交通工具?
公共交通
不過如果識揸車建議自駕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞