Kairosoft 開羅 手機模擬經營類遊戲 討論區 (2)

792 回覆
95 Like 4 Dislike

你可以望望我呢個情況
我係整左一個位專吸A grade人入住既
當我成功住倒個A grade人
煲到佢結婚轉大屋我就會即刻用搬地大法將佢搬到第二個位(我叫果度做廢老住宅區 )
然後放個吉地入黎補位
再等下一個A grade入黎
唔該晒絲打
等我試下先
想問下係咪要D人仔考到上A grade 先會開始有A grade 人入黎住?
應該唔係,因為我未試過有人參加比賽上倒A grade
你玩到17年咁快有咁多錢
其實好快你就會覺得錢冇乜用
我反而想要多d開羅頭
去商店買野買親都要用開羅頭,就黎比唔起
開羅頭獲獲得既地方真係唔多
不過爆左機重開save會唔會有繼承
想拎齊晒D店/建築之後重玩build 新島
留名原來咁多同好
我想補充一下
整個吸A地既同時都要留個位吸返d二三代既人返黎
我覺得佢地好似唔太在意你果塊地既住み心地
所以我會留返一塊吉地係廢老區
吸二三代食回頭草
佢地一入返黎會即刻自動波住大屋,扯高土地數值
睇攻略wiki就話:

20~30%既所持金,研究points
店舖levels, ranks,
items, 參加比賽贏左之後得到既設備
同埋開第一個人果陣可以揀既外觀可以比你揀埋一週目已經登場過既人仔
爆左機係咪=個島level 升到最高星
忍者村好高評分
仲等緊減價
dream island 幾好玩 btw 好快玩完
no, 佢爆機定義係完左15年
然後計你high score
15年打後繼續玩都唔會影響high score,但可以繼續玩
玩到你覺得夠皮就開新save玩二週目
居然?
我覺得咖啡店仲快玩完
咖啡店玩左兩日已經開晒所有野
但都市島我而家玩左4日仲係一週目,未開晒所有野
我down 返之前d 馬場 合戰忍者黎玩 發覺太舊
一黎就玩左都市島 接受唔到之前果d
啲game係咪冇雲端存檔? 想係iphone同ipad share save係咪唔得?
有冇ching 玩過
dungeon village 同kingdom adventure?
分別大唔大?
好似一定要quit一邊先得
無得同時玩2個device

新game,一定改名叫畢卡索
唔知幾時先有中文呢
正喎~
又有新GAME~
終於出
IG 見佢有個校園唔知係咪新game 黎
口袋學院3嚟
舊game上steam
可以上官網睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞