Kairosoft 開羅 手機模擬經營類遊戲 討論區 (2)

792 回覆
95 Like 4 Dislike
要擺埋一齊拎 combination 係幾煩,有時改好晒又要重頭再排過
佢以前有d game可以比你重鋪成個map, 學校又無呢個制
所有免費game都係垃圾
買斷個D全部毒性勁高
個人覺得最好玩係 冒險村物語1
48蚊啫好多課金game課課埋埋唔此48
口袋學院3
係 當年亂咁配種 誤打誤撞配到隻三冠 好有成功感
依家我等上steam先買

之前隻機場有啲悶
咖啡終於有中文即買
平時無玩課金game 係呢隻之前買咗航天城果隻
都市島自由度好大 鍾意玩城市設計嘅會覺得好正
今集有得改地型 有得整高/整低個地 有少少似動森
由於幅地圖好大又要顧及建築物嘅combo 所以要花啲心思design
不過今集同pocket academy一樣有得撮合一對人仔
都市島仲有得幫個角色揀另一半
個人覺得依48蚊好抵 有排玩
有冇話鍾意邊啲類型?
鍾意設計地圖有都市島物語 夏日水上樂園都唔錯
管理養成有pocket academy 3
似餐廳嘅有新出嘅咖啡店 有得經營同design間cafe
想問各位ching遊樂場/新版便利店/南國有無食評? 好似幾有趣

btw岩岩買咗都市島
玩左遊樂場 同 新版便利店
個人鐘意玩一副大地圖,兩者自己覺得遊樂場比較好玩。
設施幾特別,可以整唔同高低大細既過山車算有趣。較考你配置物品既能力。

新便利店 係有好多小關卡,整幾間便利店,主要係玩貨架放唔同類形既貨整combo,系統唔算話太特別。
有冇巴打分享下隻咖啡店如何?
好, 玩完都市島試當遊樂場先!

唔該ching!
未玩過開羅啲驚
邊隻最好玩
想入坑第一隻玩咩好
有得自己整食譜/ set menu
好似拉麵/漢堡包店咁用唔同ingredient 整嘢飲
隻game有6種飲品比你研發
依集仲有比賽 / 任務 / 提升咖啡店級別 依啲系統玩
仲可以design 間cafe 都幾多裝飾比你用
So far覺得好值得入手 鍾意經營遊戲會覺得好正!
如果未玩過 可以試下玩免費嘅先
經營類有拉麵店2 / 蛋糕店 / 餐廳物語
拉麵店應該係好多人第一隻開羅驚
運動養成有賽車/ 足球2

不過免費嘅都有少少舊 依加嘅新game 會多啲新玩法
可以試咗睇下鍾唔鍾意先決定買
我第一隻係game dav story
暫時睇緊
pocket academy 3
dungeon village

呢2隻有冇食評
留名
pocket academy 3, 幾好環, 亦都岩新手, 學會同學生畢業都易搞, 主力搞combination

dungeon village有隻2 好似可以收d怪做同伴 仲有幾個map, 但係轉map再黎過有少少無力感同無乜新意咁
動物園等升星數有啲悶
幾時先到十星
依隻係開羅嘅代表作
之後好多indie game明抄佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞