Kairosoft 開羅 手機模擬經營類遊戲 討論區 (2)

792 回覆
95 Like 4 Dislike
有冇攻略
唔熟賽馬game 玩左陣唔識玩
希望出2啦
課金係加速同埋買資源(好似係)
但唔係必要,唔課都好夠玩
佢地既驚真係睇你鍾唔鍾意個主題
我就麻麻地打怪驚,所以冒險村,王都,戰隊我都玩一陣棄左
拉麵評價亦好高,但係元素太多,比賽評分標準又唔係好明所以我都麻麻地
今次有4種點數

買新嘅建築物 參加比賽都會用到
建築物有啲會有隱藏條件 可能要啲時間先開發到
不過起過一次就有得任起
平時玩開羅鍾意佢去邊度都玩到 所以好多都係揀ipad/ 手機
Steam好多新game都未有 應該有排等
打怪我都一般,冒險村本身好期待,但重複性太高最後冇玩完到鍾意起野/經營類
其實轉電話啲SAVE會唔會繼承
留返名先 post2
無問題咼。
利申:iPhone
我都係鍾意起野同經營
不過都要睇主題同玩法
比較矛盾係組合/屬性加成
想起得整齊d靚d但係要高分就要密質質
請問有無清有玩過便利店,我個時間loop 咗係year 5 到過完year 5 冬天都無進展又去返year 5 春天

年尾都無叫我去其他地區(已經完成地區營業額700000)

應該點做,唔該哂
商店街物語同商店街物語SP有咩分別
有SP反而免費
SP 係類似試玩版
要玩就買無SP
ipad試左免費蛋糕
又係steam買左game dev story玩
感覺ipad係會易沉迷d 用手督督下太方便 不過玩得快又厭得快
同埋game dev story唔係太多野玩

因子
父系 AB
母系 BC

相同因子連埋一齊會變2級 (=2倍數值)
e.g. AB+BC 父系馬 = A B^2 C
B = 速度+50
B^2 = 速度+100

但有機會變咗母系馬 = BC+AB = BCAB
所以要配合save/load

最終目標就係不斷父系馬
1. AB+BC = A B^2 C
2. A B^2 C + CD = A B^2 C^2 D
3. A B^2 C^2 D + DE = A B^2 C^2 D^2 E
4. A B^2 C^2 D^2 E + EF = B^2 C^2 D^2 E^2 F 完美馬四配種完成
(一隻馬最多5因子, 多過5因子就會踢走早左面個因子, 即係一開始ge A)
體力 = 比賽中會消耗體力, 用盡後速度將會減慢。
速度 = 影響到最大速度。
(瞬發)爆發 = 馬的加速能力。
毅力 = 在比賽中加速時或是體力用盡時,將會消耗毅力。
起跑 = 影響起跑時的衝刺
近兩三年得 名門學院3 同 遊樂場好玩
忍者村最想出2
王都創世好好玩,但越玩越後怪又多人又多,玩到部iphone勁熱,最後放棄左
點解無人玩溫泉2, 勁複雜
估唔到呢隻game都有人開po,N年第一次玩佢地既作品係溫泉1
除咗賽馬仲有邊隻必玩?
我無一角系同戰斧點開
好玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞