Kairosoft 開羅 手機模擬經營類遊戲 討論區 (2)

792 回覆
95 Like 4 Dislike
難得大ip 緊係開最賺果條水先
Switch日本裝機量+多啦 都估到佢唔會咁快出
急玩就買switch版
我估佢最遲今年內都會出埋ios既
講下叮噹game,因為好鍾意,越打越長
TLDR 百零蚊以switch game嚟講幾抵玩,集合咗好多kairo game元素,用香港譯名!對白有廣東話!

畀啲畫面大家preview下先

呢度已經玩到差啲雕像,唔知可唔可以用一周目挑戰成功

呢啲係啲過場畫面,應該因為係漫畫版權,係冇配音同動畫配樂~

呢個哆啦A夢銅鑼燒簡直集kairo之大成
偏餐廳類game,亦都有類似溫泉、學校類game,又有少少冒險村feel,鍾意玩kairo game嘅都應該鍾意
新手亦都好啱玩,基本上前期跟依佢個flow就得
我都冇特別睇啲咩攻略,只係食譜後期撞到唔想撞,望咗幾個
有啲特別嘢,例如前面嗶之助嗰啲,慢慢unlock晒啲嘢就會出現,可以放心輕鬆玩
啲舖頭搬來搬去亦都唔使畀錢,但冇得幾間一齊搬,我覺得有啲麻煩
仲有唔同人去唔同區域可能會有啲特別事件(佢會有顯示),記得唔好用死一個人

鍾意叮噹同藤子F不雄嘅亦都會相當鍾意,見到奇天烈、外星毛查查呢啲好開心

仲有靚仔技安,同埋按安係會開演唱會㗎

個game除咗對白有廣東話,亦都係用香港譯名㗎!!
我估應該係因為任天堂中文冇台灣分部,由香港負責?
不過第一次喺kairo game見到廣東話真係好感動

如果有switch嘅,我覺得好值得去馬(有廣東話對白嗰下,我已經覺得值晒)
不過冇得出街用電話就玩到係爭啲
同埋個game係可以用touch screen玩,不過我唔係好慣用switch個touch screen,所以都係用joycon玩
之前都有買過kairo嘅switch game,今次用joycon 玩對於我嚟講,操作都好直覺

個game喺日本eshop都好賣得,啱啱睇排第一
我估唔會咁快出電話版住,食埋呢浸水先
不過小心有個到致命缺點,就係玩玩下就冇咗半日
同埋都幾新手向,鍾意有啲難度嘅應該麻麻

利申:
玩過唔少kairo game,近兩三年都係有game出就買
細個睇叮噹大,見到毛查查即刻唱到首歌
有冇多啦美 / 叮嚀 ?
講下叮噹game,因為好鍾意,越打越長
TLDR 百零蚊以switch game嚟講幾抵玩,集合咗好多kairo game元素,用香港譯名!對白有廣東話!

畀啲畫面大家preview下先

呢度已經玩到差啲雕像,唔知可唔可以用一周目挑戰成功

呢啲係啲過場畫面,應該因為係漫畫版權,係冇配音同動畫配樂~

呢個哆啦A夢銅鑼燒簡直集kairo之大成
偏餐廳類game,亦都有類似溫泉、學校類game,又有少少冒險村feel,鍾意玩kairo game嘅都應該鍾意
新手亦都好啱玩,基本上前期跟依佢個flow就得
我都冇特別睇啲咩攻略,只係食譜後期撞到唔想撞,望咗幾個
有啲特別嘢,例如前面講嘅嗶之助嗰啲,慢慢unlock晒啲嘢就會出現,可以放心輕鬆玩
啲舖頭搬來搬去亦都唔使畀錢,但冇得幾間一齊搬,我覺得有啲麻煩
仲有唔同人去唔同區域可能會有啲特別事件(佢會有顯示),記得唔好用死一個人

鍾意叮噹同藤子F不雄嘅亦都會相當鍾意,見到奇天烈、外星毛查查呢啲好開心

仲有靚仔技安,同埋按安係會開演唱會㗎

個game除咗對白有廣東話,亦都係用香港譯名㗎!!
我估應該係因為任天堂中文冇台灣分部,由香港負責?
不過第一次喺kairo game見到廣東話真係好感動

如果有switch嘅,我覺得好值得去馬(有廣東話對白嗰下,我已經覺得值晒)
不過冇得出街用電話就玩到係爭啲
同埋個game係可以用touch screen玩,不過我唔係好慣用switch個touch screen,所以都係用joycon玩
之前都有買過kairo嘅switch game,今次用joycon 玩對於我嚟講,操作都好直覺

個game喺日本eshop都好賣得,啱啱睇排第一
我估唔會咁快出電話版住,食埋呢浸水先
不過小心有個到致命缺點,就係玩玩下就冇咗半日
同埋都幾新手向,鍾意有啲難度嘅應該麻麻

利申:
玩過唔少kairo game,近兩三年都係有game出就買
細個睇叮噹大,見到毛查查即刻唱到首歌
有啊
不過佢係客人
老師出木杉技蘭呢啲都有
有冇人玩過戰隊 感覺好得意
佢會參展26號東京電玩展
如果今個月唔出 都可以疊埋心水等年尾
非一鳩買斷嘅我都唔會玩
有叮噹?
出左dx 買斷
要用胖虎去沙漠(?)探索
感覺好煩 又要入game課

心思思想玩佢 or 機場
但呢堆要抽野都仲保留
機場
淨係玩過動物園,仲有有邊隻推介?
遊戲發展國/漫畫 電影 電視台 同一類 岩玩可以玩
藍球足球都好玩
gp 賽車 1好玩 2變課金game 又要體力
都市類玩一隻夠
溫泉旅館拉麵壽司之類全部當同一類玩一隻夠
冒險島1 都好玩
唔一定要同類,我之前求其download 一隻試吓
籃球有無心得
開頭有d難
技能好重要
棒球都好好玩
係好玩但我完全唔識棒球唔知做緊乜鳩雖然都爆左兩次機
籃球足球自己隻原創角色練極都係咁廢
焗你用佢D勁角
開羅傳統所有一開始既人都係廢物
得王都 同海賊呢類可以無限升
唔知係咪中bug,我張大雄枱唔見咗
要特定同部份建築擺埋一齊先會出現,同設施契合度有關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞