[KPOP] K-POP 2023討論區 (32)

1001 回覆
7 Like 37 Dislike
佢地幾多商演請夏幾多商演
剩係 Produce 時期請夏公司已經開始回緊本
Fifty-fifty 出道7個月係團知名度唔高下可以出幾多商演(本身韓國仲要唔紅)
紅歌唔紅人團週邊賣到幾多
仲未計音源條數分分鐘大把未入賬

MV 就算唔係 big production 平平地幾十萬一個
單係呢度成本隨時已經食哂你 Spotify 700萬拆賬後分成
仲未計買 view 落廣告條數
然後練習生時期呢

宜家講緊係一週年都未過
連年結都未到
就算計分乘啲收入分分鐘連公司都未到手
然後已經話結算唔透明公司毀約所以要解約
如果話無人教路咁我只可以話佢地真係好識公司營運
咁細就睇穿到公司點收埋啲錢
出完queencard叫人哋接受自己轉頭就去整
tiktok宣傳都要成本
個老細話自己洗左6球美金
https://twitter.com/songyeondan/status/1674804036610977792/
美暴中小企製作人天才
講錯係won
差好遠
就算冇解約呢件事都係一曲女團
好似Crayon Pop, Brave Girls咁
one hit wonder都好過霉一世嘅
唔仔細睇都認唔到
5050班女真係當正自己好紅?
紅得一首歌 仲要未紅到可以俾大眾up出班人嘅名
已經告公司 呢幾條友會唔會諗得自己太掂?
I give my second chance to warner bububu~
Attrakt is so dumb
米屈 金請夏唔止兩千
整咗邊度
請由左至右排列三位美女中小企製作人天才
1. 李知恩 2. 崔睿娜 3.田小娟
watch ar ETA~
watch ar ETA~
佢地好似係唱緊whats your eta
gchi
好似一把聲唱哂成首
偷偷換咗成員都無人會認得
NewJeans in ETA Lyrics:

“We can go wherever you like
Baby say the words and I’m down
All I need is you on my side
We can go whenever you like
What’s your ETA?
I'll be there right now”

(ETA : Estimated Time of Arriva)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞