日本自駕右轉問題

267 回覆
10 Like 101 Dislike
大佬呢d 都唔識 點揸
呢d 例美加左軚一直都有
香港有袋口位踩要囉屌,同埋日本白實線係可以cut
無指名仲易轉,總之綠燈而對面又無車黎就轉得
易睇過台狗啦
你宜家係咪諗住轉行做車台台長
紅燈你仲入?你條傻尻其實係咪雪牌黎?
樓主個情況應該係無綠燈箭嘴
其實明知係紅燈..點解你會解釋到仲要行?
就算喺香港都好多傻閪唔識呢樣嘢
後面砵佢都死等 唔知等乜撚
見日本人紅燈咗都會照轉
通常呢d位如果對面線一直都有車行緊
轉紅燈之後袋口第一架車會拿拿林衝
但係第二架車如果過左白線就睇佢夠唔夠快手
如果過左白色實線一律建議拿拿林右轉

呢個亦都係我覺得日本交通廢既原因之一
講明先我無牌, 但常理啦, 哩啲情況唔係就算轉咗紅燈都出埋咩,
對面線都停晒無車行, 左右兩邊就等緊轉綠出發,
你唔響嗰2秒出唔通等俾人撞咩, 定係日本有特別玩法
唔好玩啦,人地唔係講同線
睇清楚先
仲有冇片
當時綠燈 我同前車一齊入咗格仔呀
之後佢轉完 我準備跟佢轉時就紅燈
我以前將軍澳學車都有教啦,安全情況可以離開袋底位

問多你一樣野,知唔知日本白實線cut唔cut得
紅燈唔入布袋位 ,入左唔理紅燈
實有機會出 對面點都有機會紅燈全停
唔係既你自行判斷對面線車速同距離
當你唔識判斷 日本人都識收慢少少
以防你突然出
你出唔到真係check下智商
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞