日本自駕右轉問題

267 回覆
10 Like 101 Dislike
幾時轉我敢講 我淨係知轉左紅燈你都未行到就死撚硬
出咗讓線等候區
等到無對頭車先轉
唔再理自己果邊咩燈
我講緊袋口位自己條線紅咗但身架車喺袋口位出唔出得喎
你又話紅咗唔出得唔同香港嗰隻,source你又無,做乜尻姐?

第二段我係講緊燈位其實係可以cut線
呢條已經無右轉專用燈啦
之前試過差d撞,之後依啲位都係等無敵星星(轉右綠燈)算

大大個袋底位
連登值錢之處就係可以同管理員激情討論
唔理有冇袋位,交差點係最危險嘅地方,出咗停止線就唔會就咁停喺度
任何時候見到緊急車輛一定係駛埋一邊讓,唯獨交差點係一定要過埋先駛埋一邊
所以樓主個情況當係真先,都一定係紅燈都轉埋去,不過都係嗰句要安全咁轉
記得九龍城有一個
香港無揸車就咪撚自駕遊害人啦
呢種情況
直去/對面轉紅燈之後會有幾秒綠燈for右轉
你到時先轉就得
有冇書仔support
香港袋口好似都會着右轉燈
好少遇呢情況
袋口位都唔識用,拎返本道路使用者守則睇啦
識有條女考完牌雪左幾年,去德國自駕,炒左落坑。
好在個坑唔深,佢地幾件輕傷,車就total loss.
旅行姐,攞條命黎玩
冇轉右燈嘅話,入咗袋口就照去,入唔到袋口仲企喺右線嘅話,偷睇下橫向車路嘅燈,去到就去,去唔到就下轉機會見
佢講行人過路處後面嗰條正線嘅停止線。
我都R哂頭,諗緊袋口位唔係香港都有咩
老實講香港好少袋口位,同埋日本個轉右袋口有時冇畫,好多時係自製袋口企出路中心等轉右
收到你,連蛇
有次就係呢個情況,太黑自己望唔清對面有無車,俾後面個的士佬狂呠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞