老闆個阿媽打嚟同我講佢個仔冇鍾意過我(有多圖)

1001 回覆
6449 Like 117 Dislike
果然係人醜性騷擾
Backup
CLS 呢啲真係要女權力量,靠karen食得屎
又多個紅字metoo撚
分清楚騷擾同性騷擾未
真係有種病會誤以為啲囡好鍾意佢
人地say哂No都會格硬屈人怕醜唔好意思
返工無啦啦讚人靚都好奇怪啦 仲要係返左無幾耐 又唔係friend
犯案動機
代友po

深受其害姊妹發表一下
佢喺中環有一間office同時進行幾個業務,都係由一個終極不負責任躁狂症裙腳仔老闆(aka 中大MBA大學生)但英文水平同表達能力嚴重有問題,口頭禪「你明架啦」+ 母親大人(aka 乜都唔識嘅清潔阿嬸)因為乜柒都唔識所以會盲撐個仔,亦係員工之一,行動組代表,會外出辦事兼移動閉路電視,專門監察員工有冇偷懶。兩母子都黐撚線!!!

真係唔好話做一個月或者就連一星期都頂唔撚順,本人做得短,因為真係做唔撚長,已經唔關工作性質事,係同躁狂症裙腳仔加清潔阿嬸相處唔到。聽聞啲同事走得都好快,好多做幾日就走。

自身經歷,燥狂症裙腳仔會成日就借啲意話傾公事,實情就係想抽水,會捉住你隻手叫你「坐埋啲啦 我冇病架」。當我做完份內工作,佢就會掂下我個頭講句「辛苦晒」,或者講啲九唔撚搭八嘅嘢「你好似我妹妹」,一時收工就做低能,扮貓動作扮可愛同你講bye bye....

但係,只要你出聲話裙腳仔,裙腳仔就會即刻起撚晒鋼擺撚晒款,話你唔啱,係你諗多咗,會借啲意話你唔適合,叫你離開公司,等你收嗲唔好影響其他仲戇鳩鳩做緊野嘅同事。

其實不論係員工或客人(可加入fb寵物移民中伏區參考), 都不停有上門嘅投訴,但裙腳仔永遠覺得自己係真理,將客人嘅投訴都推得一乾二淨,唔撚關佢事。佢處事嘅解決方案就係報警+出律師信+上庭,對佢黎講真係當食生菜,或者用小學雞處理方法,咆哮對方,講晒自己嘅理據再封鎖你。

另一邊,母親大人會為兒子出氣,解決方案就會精神虐待,不停騷擾對方電話,言語上攻擊你,打電話俾你,語音留言。佢老母仲成日講:「人在做天在看,害人嘅事,我哋公司唔會做。」秉持住呢個態度,精神上虐待應該唔算係,所以可以繼續遺禍人間。兩位黃金組合夾攻,直到投訴人精神崩潰,覺得煩唞唔到氣,就會放棄指控。
師兄識貨
呢套50年代經典電影
果然係親生老母
PUSH
好嘔心
個樣仲要勁猥瑣
有老母力量
女權又要度下夠唔夠靚個畫面
又有受害者
pish到上報
留名
東張西望可以開工喇
留名跟進
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞