老闆個阿媽打嚟同我講佢個仔冇鍾意過我(有多圖)

1001 回覆
6449 Like 117 Dislike
我係第一次返intern嘅升year3大學生

話說我個人好鍾意動物,就報咗個喺中環嘅intern係關於寵物移民嘅,公司同事、工作內容可以接受,但老世勁撚搞唔掂😅

由第一日講起,boss請食飯,一對一,我都仲覺得佢份人幾nice,但係食食下飯佢無啦啦望住我(係望到眼都唔眨嗰隻)我覺得好尷尬,就不停夾餸,佢就講咗句
:「其實你都幾靚,笑起上嚟幾好睇」,然後就望住我喺咁笑
❓❓❓
我當場打咗個突,乜撚野。。屌心諗第一日返工點都係扮冇事就繼續食野

返到office懷疑佢以為得逞,借d以摸我個頭,又成日挨到好埋睇嘢
(其實我覺得我係俾佢騷擾咗🥲)
仲喺我面前放大我WhatsApp icon 睇我個樣

嗰晚返屋企,佢send咗句WhatsApp同我講
「you are so pretty」
(有圖)

❓❓❓
我即刻覺得呢個boss好有問題
我冇覆到 再加轉同男朋友一齊嘅相做icon
以為佢會自己知咩料收皮😅

而家嘅我好後悔點解當時冇即刻辭職

最近,有次lunch 遲到, 佢要求我哋要收工補返鐘俾佢,我都知自己衰,補返夠鐘比佢,之後就冇再遲到
再加埋
Boss好似喺其他同事口中聽到我唔鍾意佢對我做嗰d言語行為,佢就開始搞針對做埋晒啲小動作😅 將我提早放飯,令到我唔可以同其他同事一齊食,仲話「公司係我開嘅,幾點放飯由我話事」

屌咁老細係大晒嘅🙌🏻,我咪話你鍾意點就點😃

其實去到呢日啲關係咁僵硬,我都唔想繼續做😅第二個禮拜我就同佢講話我要quit,諗住快快脆脆拎完intern份糧就算,點知條友當晚飲醉咗,話要打個電話俾我問關於quit嘅野😅😅

個電話內容就係大約話覺得我係做到嘢嘅,問我要唔要喺公司留多陣先,我話唔要啦,佢死追問我原因😅初頭我都係話份工唔適合我嘅啫,佢再三追問之後,我就話我覺得係因為你對我嘅行為令到我唔係咁舒服
(其實我已經夠曬婉轉)

佢聽到呢句就發晒癲啦,又話我諗多咗,又話我係咪有精神病,又話睇錯我其實我係廢物嚟,總之就係成個對話都係佢鬧我諗多咗叫我收皮,又話我份人最乞人憎😅etccccc
(至於點解我仲未cut線因為我以為自己錄到音🥹點知錄唔到)

我講咗好多句 唔好再嘈我已經辭咗職無謂再拗,快快脆脆cut線之後,當我以為事情已經告一段落嘅時候…

佢老母打電話嚟

(我中段錄咗音,但係唔知可唔可以擺上嚟就唔放住)
佢阿媽一聽到電話就屌鳩我話咩我如果我敢過檔其他公司就要炒咗我(吓伯母我已經辭咗職)
又話「我個仔對嗰個女同事都係咁,係你諗多咗,我個仔無鍾意過你架」
(咁都好撚有問題🥵🥵)
又話我問過Boss有冇鍾意過我
❓❓❓❓❓
(我由頭到尾淨係講過老世佢啲行為令到我好唔舒服)伯母講野一輪嘴我攝都攝唔到把聲落去😑整係不停屌9我又話我諗多咗,又話要炒我,又同我講佢個仔鍾意嗰啲係甜善美,又同我講佢個仔唔會鍾意公司女仔

我想講😅😅 我真係一啲都唔care你個仔有撚有冇鍾意過我或者到底係唔係我諗多咗😅
我一心淨係想辭職拎返份糧唔好再見到你哋

intern仔一個 辭職都要俾人撳住嚟鬧,老世鬧完到佢老母鬧點解唔可以比我靜靜哋辭職

到而家,我啱啱(19/6夜晚)WhatsApp佢 叫佢同佢老母唔好再打電話騷擾我🥵
佢又發癲
又我係咪有病,又叫我睇醫生,又叫我睇精神科
又話要出信比我大學Professor投訴我😅
(佢係咪小學生舉手要話比老師聽?)
問佢幾時出糧俾我,佢又話要出信俾我投訴我
❓❓❓
老實講我以為我同緊5歲小朋友鬧緊交

(有圖)

老老實實就算幾唔鍾意佢,我都有做好d本份做曬份project🙏🏻因為呢份係我第一份intern,又係掂我有興趣嗰範,但係呢個老世我真係做唔到落去
佢聽到我要quit之後仲問我點解咁弱,大佬我都想正正常常返工而唔係同老世鬥氣🥹
十日裏面3個女intern quit曬佢都係勁

而家真係阿豬阿狗都做到老世😅
第一次投稿,有咩1999請原諒
同埋可唔可以spread比多d人知道條友😅
女仔唔好入去佢公司做受害☹️
屌以為係潮文
開名啦屌
開公司名啦
放就放全部對話啦
cut頭cut尾
第一次聽老闆個老母出面屌啲細,笑到仆街
留名
開公司名
好撚癲
記得拎其他intern contact 有咩事佢咬你 你可以有人證証明你冇精神病
建議你報左案 告左佢性騷擾先
cls
無頭無尾好難分高下
姐係咁 試下喺連登唔好用emoji?
開公司名吧
強帖留名
留名
ME too
留名睇結果
投稿...邊到forward過嚟又唔俾source
中環寵物移民係咪一Google search 見到果間
嘩 呢個好睇 樓主你都好叻女
錄音呢樣嘢你都要準備多次
唔係佢又打你煩你係錄唔到又好on9
女仔告人性騷擾+上埋東張已經贏咗9成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞