點解玩具模型倉可以擴張得咁快?

369 回覆
112 Like 4 Dislike
訂金係免息貸款
件貨有水位就炒咗先 (唔同批次呀
所以我唔認為玩具易做
為左cover 返食左嗰d骨
一件搶手貨標到yen價十算,都仲可以有人掟一句出黎「運費舖租人工」,事實又係唔係咁簡單?
日本食炒寄埋返黎分分鐘都仲平過你

如果要做到咁先賺到錢咁叫唔叫易做?
有d骨太難啃,熊貓都唔做啦

同時「日本網食炒寄埋返黎都平過你」
咁玩家覺得香港賣家食水深都唔好怪人啦係咪先??

信和有間全部都mark到勁貴架啦
基本上入都唔會入
佢咪慢慢擺囉
我都係嗰度買,不過我第一批所以冇出事
係之後見到咁我都唔敢再喺佢度訂野
有10%利潤,你仲想點
啱呀,玩具係難做到癲。
所以除咗運費舖租人工,仲應該加一個貨貴!

日本食炒係咪比香港炒價平啲好難一概而論,因為佢哋炒起上嚟係可以仲癲,甚至乎有部分香港跌到死嘅貨,佢哋係會搶。

至於唔應該怪玩家覺得賣家食水深呢句我唔明,而家就係想搞清楚件事,不過大家淨係係留意自己想要嗰隻搶手貨咁姐。

香港人就好醒嘅,賺佢哋錢唔易。好似你都講,信和有間mark得貴,大家都會格價,間間舖食骨之餘,要用搶手貨賺返蝕嘅錢,仲希望有錢可賺,最後更要同行家打格價戰,但一句炒狗就比人收皮,點做
端記有時都幾仆街
仲記得前排隻mb 特登賤價賣行貨打死哂班水貨
10%係tamashii同模型
再者,有幾多人會肯喺人哋有10%profit嘅時候買,大家問心
真係咁好做
我一早開左舖啦
仲駛乜日日坐喺office返工

賣game賣玩具不嬲都係咁
開一盒mon hunt(game)
賣晒佢賺到嘅錢先夠自己開一隻黎玩
都cls嘅
你做埋我嗰份啦
嗰單就有啲唔同,並唔係去賤賣,係瑞記比人屌Yen跌到仆街,隻嘢就唔肯減,千幾蚊批價,話送返啲垃圾figure就算 (有時見到啲幾十、一百嗰啲海賊王)。

之後啲大舖都出聲叫減,因為佢哋落好多,瑞記先肯減咋,你估個”賤價”佢無錢揾?佢仲要求舖頭賣某個價錢以上,表面係保障大家賺錢,實際上係保班大户。所以佢哋並無咁主動,唔好誤會。
大户咪好啲咯,你拎貨100蚊,佢拎貨90蚊,但係大家都要賣110蚊以上,七日後佢減到95蚊,你要蝕賣,佢仲賺緊錢。
不過成件事賺最多既可能係毫無生產力既業主
講真都唔知賣幾多盒模型先夠交租
模型鋪都起碼叫有做野, 同提供過就業機會
偏偏對呢個社會最無貢獻既業主係袋最多錢
轉哂做上網買
呢層真係駁唔到,如果唔係有班人咁做攪衰左個互信,又點會啲人問親去邊訂貨都係俾人叫去孤或模倉同藍精訂安全啲
轉做網賣,但其實仲賺得少過擺鋪賣,仲要周圍都賤價賣。即係你100番貨,周圍都賣緊105.103咁出,睇見都心酸,轉頭其他地區賣到130.140,但又唔捨得俾手續費,之類,困死咗自己
不如問吓大家邊間模倉分店啲油最齊返貨最快
而家淨係去油麻地深水埗
灣仔都去過幾次 貨架永遠都係吉 琺瑯油都未見過齊
有時
境界之亂都唔講啦
之前派埋電話殼質人食
BIG MOM
資本先最重要
鋪頭老細如果有買鋪果舊錢連鋪都唔洗開
拎去收息都月入10萬
洗鬼咁辛苦賣高達
因為賣埋寫真
孤仔斜對面

我估係開黎洗黑錢
開鋪賺錢易唔易就好難講
但要賺連仔錢就一定唔易

開口埋口就用日本價0.056同你計
又要您準時第一水炒價派貨
自用自炒點都得
香港呢幾年模型愈來愈貴,基本都7算起。
又係嗰句
你入水貨食咩蟹貨又好
香港代理食水深,批發價高又好,你可以講出黎
唔好冇原因咁講到你老閪賣建議零售價貴3-40%好有道理咁
十足十腦場文化咁

作為消費者
我淨係會搵最平可以入手嘅方法同機會
就係咁簡單
如果一間面向全世界嘅公司
啲貨賣去某有一個地區會特別平
喺宜家呢個已經全球化左嘅世界入面
就會全世界人老閪都去最平嗰個地區買
點解你地個個youtube阿根庭人
iphone點解香港有得炒咁多年都係同樣道理

去返買玩具度,我都未搵阿根庭咋,我淨係搵原產地日本yen價黎同你比都唔得呀?
嗰個係零售價,零售價vs零售價有咩問題?

就算淨係講炒價,香港都貴過大陸啦
戰d she 貴到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞