點解玩具模型倉可以擴張得咁快?

369 回覆
112 Like 4 Dislike
係喎 間野本身一個後生仔一個後生女睇舖
之後變咗兩個大叔同埋變到雜貨鋪咁亂七八糟
如果日本返水貨係用日本零售價入
條數咪咁計囉
事實又係唔係先??
月頭去見到有mgex現貨直接買左
咁攪手但求打個和?
巴打你連溝油都唔識?吹大d
溝得啱色好難
有人教追色就好
5算野你隊到上十算,一個double 喎
人地係版權+R&D+製造+大陸廠+運返去日本再批俾日本零售商賣
中間係人人有錢賺,都先賣呢個價錢
你淨係on top of呢堆野度
你個cost就係
運返香港+香港舖租人工
你就賣貴一倍?
人地所以咪屌你食水深囉,仲要衝出黎俾人屌

開舖咁易賺就冇人打工啦
師兄,其實開鋪真係好易番本。尤其香港地,唔係唔認同你所講,事實係做好準備,地點唔太差,基本上開玩具模型係穩賺。。。只係唔係人人有個本。
佢應該係講緊開油
玩具迷:DLLM
運費貴撚到癲
一盒盒飛機番有時仲貴過盒貨
冇錢但又急於擴張
資金流動唔到就GG
B&S 而家 1磅24
1盒正當SIZE HG 大約2磅 當3磅
72 運費 原價係唔抵

但有時香港持續冇貨
日本又特價+日元低水時, 又買得過嘅

鋪頭入得就一大LOG上飛機可以平過搵轉運嘅,
但你要係日本有人幫手入貨...
穩賺你都講得出
緊係啦
收訂唔派
某舖收mb 正義訂,一街都係現貨仲要平過佢訂價都唔肯派貨(明明行過隔離拎貨俾個客都有錢賺)
咁樣做生意,緊係穩賺
咪荃灣知源班人
最慘有體積重呢
到底發生了什麼事
白卡名
本身係玩具迷, 但玩具迷爭人錢賣左俾知源
果個兩個阿叔成個黑社會咁
但荃灣知源應該係正常人
英國有冇得做巴?
首先,唔知你講睇到上十算係咩嘢,究竟佔幾多款係有咁嘅情況,我就睇唔到樣樣都係咁。

第二,答你上面問題,返水貨係咪用日本零售價入?唔係!hot item例如tamashii貨係一個Package,包哂同期出貨嘅嗰張單,一個餐9樣貨中可能得2到3樣賺錢,其他平手甚至係蝕賣,咁嗰2至3款賺錢貨你教我要賣幾多錢?可能你嘅十算就係咁嚟,同時你都淨係睇到人哋嗰款十算,睇唔到其他嘢賣緊3、4算。

而且,上面有其他人仲講話去日本揾間玩具舖拆貨就拎到水貨,真係唔識又要扮識。根本上香港返日版嘅舖頭貨源都係嗰幾個,拆乜春嘢呢,嗰度都又比人賺一水啦。

不過係咁架啦,賣貴比人屌,蝕走無人多謝你
咪9up,你知唔知瑞記入貨價同佢要求售賣價(而家大舖賣嘅價)有幾個%利潤?
你又知唔知跟佢賣嘅話,我賣一箱SHF賺嘅錢分分鐘先夠自己拎一隻去玩?
你唔跟大隊賣,你首先就坐死哂,之後仲要比香港班燶閪買家安上炒狗、離地玩具店嘅稱號。
一睇就知你根本零認識,建議睇吓po就算,唔好出嚟散佈錯誤訊息。
入貨要坐貨
做水貨訂貨無十足固定貨源出唔到貨啲客又走
生意唔易做呀

人地點解做得大我就唔知
但有啲細舖做訂貨鍾意食人夾棍 扣貨 甚至唔出貨
係佢地趕人去大舖
https://youtu.be/GXSvSIJ8R80
因為有一手貨源
爆咩果間, 我就係苦主之一。 之後一話退訂就有貨比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞