淘寶谷:打造全淘寶家居!全部電器用淘寶!

498 回覆
213 Like 30 Dislike
咁我都唔燃知你回乜春電話
咁樣就會慳過頭 幾廿蚊都唔比
我無話買唔買,我純粹話佢知啲紙盒先最撚污糟啫
係怕佢hea做啫
貪平果少少係咁 短視
呢d唔知
我仲未買到樓,體驗呢樣野
呢期成日轉載 淘寶谷
電器外國牌子話哂QC合標準
就算中國制都無咁怕

但當然,例如買洗衣機
我都係簡番金章意粉制波蘭制
中國制特別平,唔敢用

岩既
但係香港度呎,出左事你咪一樣比佢玩
我細細個張寫字枱咪中哂招,度呎整仲差過買現成
𠝹個插蘇頭位都可以差成5吋
你又追佢唔到

你知香港班大哥架啦
有可能係佢本身啲客黎
我試過買淘寶傢俬自己砌
淘寶間鋪之後問我有冇興趣接單幫人砌傢俬
佢話因為香港好多人喺佢哋到買完唔識砌

利申:拒絕咗,普通人,非師傅
通常係門口拆完先入屋
經常就咁寄一堆散件落黎,說明書都無
要搵"親"先有人jk
好多嘢唔係淨係睇係唔係Made in China
你同IKEA買傢俬同淘寶直送完全係兩回事
大把人用淘寶電器好正常 我都有用
但全屋連大電器熱水爐果d都用就太癲
咁快唔記得大陸藝人比甲醛毒死單嘢香港就真係極少發生呢啲嘢
配合娶支那臭雞嫁支那賤佬,自甘墮落好快樂
識人間公司在淘寶買電腦Mon
國際牌子官方旗艦店買27吋mon平香港代理3成,同客服deal完再平多d
我有留意過Laptop同一牌子都係平一大截
Mon同laptop呢啲唔係大電器就好濕碎啦 淘寶完全無問題
as your username
不過響支那發生,多數係啲喉無做好接地就真。

熱水器漏電 深圳41歲女子洗澡觸電倒地身亡

據支媒《深圳新聞網》報道,6月13日晚上,深圳寶安區某居民家中發生了一宗悲劇,一名41歲的女子在洗澡時,因熱水器漏電,觸電倒地,其室友發現時已呼之不應,經搶救無效死亡。

報道指,類似與洗澡有關的觸電事件並非個例,今年以來,深圳接診觸電受傷人數達15人。國家統計局數據顯示,內地因觸電而造成的死亡人數年均超過8000人。

深圳市急救中心專家建議,電熱水器的使用壽命通常為6至8年,如超過年限還在繼續使用,會存在安全隱患,需要及時更換。

https://www.hk01.com/article/911673
QC 先緊要
有人想死, 唔好阻人啦
追究舖頭呢個諗法好純情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞