淘寶谷:打造全淘寶家居!全部電器用淘寶!

498 回覆
213 Like 30 Dislike
直接講億世家有乜問題???驚乜撚???
消委會自己都開晒名
你無工人?

你全部用緊歐洲運落黎既傢俬?
你落鋪頭訂 你睇果件樣板
咪又係淘寶返來
佢背後又係上內地廠訂
咁點解唔自己上淘寶
有d情況下就會香港買 例如小米
香港買仲方便 比多少少錢即買即用
點解淘寶無tg..
你真係唔撚識架喎
香港訂傢俬係大陸做都大部份係有做除蟲防蟲個步驟
價錢唔同就梗
貪平去淘寶博咪就係衰on9囉
以為慳個少少搞到有蝨累街坊
仲有呀
前排裝修去旺角睇hansgrohe實物,試下手感,見到兩公婆問緊價,佢地睇中果set好似報佢7千5,我見佢地話再睇多兩間,我出門口同佢地講上德馬買,平一半有多
佢地好撚感激,即刻話咁唔使睇多幾間,轉去睇磚。
我聽到佢話睇磚,我又忍唔住同佢講,直接返大陸田貝買除非真係買意大利製造,唔係既話香港d磚都係大陸貨
香港舖頭一樣都係淘宝入貨
做乜要俾人食
我依家人係加拿大一樣會淘返嚟
個價錢一模一樣
不過一個人仔一個加紙
依到有d貨/Amazon個貨源都係淘宝揾到
成個post係咁吹奏都已經笑撚死啦
一味係到講係街買咪又係淘寶
落得街買咪去多幾間睇 再唔係網上買嘅咪睇完資料再決定
唔知以為成班比人用支槍渣住睇完就一定要買
淘寶淘到理直氣壯
早排去德國
個d 5金鋪賣hansgrohe都係德馬價
你好似講到大陸人唔怕蝨, 唔怕虫
個個新屋都同白蟻一齊住
冇木蝨 白蟻

吸甲醛都吸死你
大陸依家都係咁
跟住自己組裝嗎?
睇d裝修youtube 話香港鋪就算係賣意大利磚
但得個brand係意大利,但都係made in china?真定假?
係 收螺絲就得
比想像中簡單好多
不過要戴3M手套驚鎅親
邊區街坊?
就係個個都淘
而家零售同本地批發商都萎縮晒

得返d外國代理仲有得做因為無得淘
時代轉變
佢地唔識變注定收皮
事實係咁,零售同代理係整個交易過程上,為件貨增價咗D乜?左手嚟,右手去,摸摸件貨就賺人幾倍?

以前資訊唔發達,物流唔完善咪可以賺呢啲錢,但而家係2023年,上網一睇,你賣貴人$5都即刻知,唔好話係大陸買,去日本,美國網購好似同HKTVMALL 買一樣咁易。
實體店買現貨當貪方便, 同埋有實物睇
如果睇完先幫我去淘寶訂, 甚至係網店ig shop無實物睇, 咁點解唔自己去買

趕住用 都要落鋪買架啦

成班撚樣真係要交智商税
傢俬電器都淘
支那狗都當垃圾佢地當寶
唔同你淘件衫都係穿㝫樣衰
電器都淘
中國d電線幼過頭髮
買完仲會理?
機電署 海關 消費者委員會
其實可以試下抽樣抽驗D淘寶貨
試嚟試去大品牌 e.g.Dyson

到時又係累街坊 累消防
郭安:炸英國西敏寺,OK冇煽動,唔使拉人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞