淘寶谷:打造全淘寶家居!全部電器用淘寶!

498 回覆
213 Like 30 Dislike
又想用政治勒索
一陣又去淘下先 你慢慢俾香港店鋪當狗撚
啲紙盒呀
你KEEP電器嘅紙盒㗎?
同件電器一齊帶入屋拆咪入晒囉
會負責你傢俬有白蟻間鋪係咪你爸爸開?
出名個幾間木傢私其實都OK始終佢地真係要賣野
連廠/原材料都有既話佢地做唔到生意
運落黎香港好多時經集運要入垃圾木箱驚運輸整爛
又或者擺係啲唔知咩環境到擺到有蟲
搞清楚甲醛係咩先

點解會覺得香港傢俬鋪就少甲醛,淘寶就重甲醛

香港傢俬鋪一樣都係俾圖大陸廠做,用夾板佢地夠膽話冇甲醛?咁你話想少甲醛用e0 e1板,呢兩種板材都係大陸做

人戇鳩係鍾意俾香港d鋪頭食一浸,咁都冇所謂既,但唔好吹奏到香港d傢俬鋪好撚有良知,冇班傻仔繼續養住d實體鋪,都唔知去邊度睇板好
好多人會啦, 驚壞左要換貨, 有D就拎入屋比隻貓玩

利申潔癖撚
要淘或代購真係只買香港無賣產品,非食物非電器
我唔知道木蝨會唔會寄居紙盒 以為只住係木製品
香港有賣同一件嘢但係貴三成你又接唔接受
真,淘寶谷大把
我意思係白蟻都好怕, 人地落藥又好乜都好都做足既
係得啲古董級既梨花木先驚有蟲蛀, 現代板材真係驚西咩
香港d 日本電器得柒款,舊model
傢俬要喺香港訂因為佢幫你裝埋
例如入牆櫃,唔好以為香港啲樓幅牆一定係90度.....
係連登都已經見到咁講黎合理化淘寶
係香港搵,未交智商稅之前已經閪口閪面話無,
係得呢d 架啦,要就要唔要罷撚就
好似求佢賣咁
你地淘佬好鍾意講市面貴一倍 所以要淘寶
東江水比起其他地方水貴咁多點解你地仲用?
咁講你唔洗買嘢啦
好多嘢都支那造/運輸/外國經支那轉運落香港
證明佢現實都係癈柴
其實就算係IKEA啲傢俬好多都係Made in China
只有少部份玻璃製品係東歐/布製品係印度做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞