淘寶谷:打造全淘寶家居!全部電器用淘寶!

498 回覆
213 Like 30 Dislike
電器我就係香港買為主既
真係怕爆

不過有d例如notebook外置散熱架,腦場開我3-400
同一款係淘寶賣緊150人仔,你想我點係香港買

有時唔係想揀大陸野,係香港/Amazon買
都係淘寶野果下pk
我無理由要比你班友食我一倍價錢買同一樣,同一款野架
外國貨都網購

屌啦星外國買電腦零件計埋VAT先等於香港行貨免稅價

又唔係真係有保養
無錯,呢d電腦配件係香港買真係on9
全部同一件貨,個盒係一模一樣但係香港買貴30-40%
有幾奇 香港見到相對中低價傢私電器事實淘寶抵屌啲. 樓上有人話香港鋪好多都唔係賣呢啲咁咪有另一班客群囉 不過連登個個FG 50K 30歲100K 唔會睇得上眼呢啲中低價只會去高檔區
呢樣我最初都覺得係香港買就有呢種service
淘寶點搞呢

直至二個月前朋友買樓,佢就係淘寶買傢私
佢同間店deal完之後度呎,間店係香港搵人上門度
連呢樣大陸都搵到local人做

唔係sell淘寶野,純粹討論件事
買歐洲傢私,你就當然係香港搵代理搞
如果係訂制既話,其實香港已經比唔到太多野你
上門度尺條友係果間鋪既人定係外判架?
我都JD買 philips 1600 27吋 4K 勁正
免運費送上門
呢啲睇住, 有部分應該係一簽多行上屋企度尺
無事就無事, 佢有咩事仆硬街

btw, 佢地有啲係搵港漂做呢樣野
嗰啲都有身份證同香港BR
邊個住佢附近就慘
好過去黃金做水魚
去黃金仲要自己托返屋企
本地代理狗死賤種自己玩爛個場冇得講,好既型號唔入,make up外國2倍價錢, 名義上有保養實際冇保養
低功率既電器行USB既我都會放心去淘,
咩拖板, 按摩椅都淘我就真係無膽,
幾錢尺?

想訂全木傢俬,大陸D款係幾靚
有既,佢呢個尺寸去洋松街搵d鐵器鋪訂造但預左俾人閪鳩你面,嫌你細單冇肉食,然後閪口閪面話三千蚊
真係咁撚戇鳩做完又要自己叫車搬返屋企,條濕鳩貨van佬黎到又話你件野咁撚長,話要加錢拆網,咁拆囉,拆網又閪面,車要屋企樓下問佢借部板車又話要加錢,照加錢囉,又閪面
你手機背有LED
唔係個芒呀
鬼唔知
淘燈絕對無問題
仲要無插頭電壓問題
揀返philips, panasonic呢啲大牌子就得
真勇武,反共反到拎自己銀包出黎反
多得你地班傻仔養住香港d商家,咁我先可以出街睇下板,有時單靠淘寶幾張圖冇乜feel

你地就好似d信用卡唔還錢既人,俾人罰下息,咁其他人先可以有咁多優惠真係要同你地講聲多謝
電器 大牌子 係淘寶買無咩問題 因為基本上外國牌子都係搵佢地代工貼牌

衣洗機, 雪櫃就海爾
電飯煲, 空氣炸鍋, 電磁爐 D擺廚房既就SUPOR (SEB子公司)
電視 創維
冷氣 海爾 格力 美的係凍但唔慳電好多model
過唔到panasonic qc就貼美的
美的qc都過唔到就貼不知名
繼續覺得自己平價買到一樣嘅貨啦
電器真係買日本/歐洲 design既好d,靚好多,大陸係平,但外型好柒,有d簡體字用唔落手
有錢咪日本/歐洲 design
無錢咪性價比 實用囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞