1人N件Amazon 抵買之選 (56)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
應該都係,雖然我唔係無用過集運。。。。
NB 過NB POST 溫下書先。

平野要捕、特平有伏
佢買嗰部個spec 除左支那某東外冇對手又唔伏
重點係amazon 貴3rd party 少少
有冇人用過wonderbuy
冇乜包膠咁
cut 單啦
而家sold by amazon 仲平過琴晚
9600 有找
好似今年六月先開始賣
價錢成日變
Cancel 左order 了
多謝以上嘅各位
已經轉返sold by Amazon 😄
Amazon Export Sale LLC 係咪即係Amazon?
我一直以為搵佢地退係,hk bns寄返去日本bns倉,再由日本bns倉搵local速遞退
因為美國果D seller都係限本國內退先得
依個都係我既理解,咪扮local寄翻比佢唔知佢地個限制係邊
搵藉口撚鳩你走,3%袋袋平安
應該係日森知道咗個地址係forwarder
所以用呢個地址嘅order任何情況下都不接受return/refund
even你自己飛過去郵便/速遞寄都可能唔會出到return label比你

所以我從來都唔會買呢啲所謂嘅保險
真係咁唔好彩爛咗/唔見咗就由佢或者再買過
反正貨值50000JPY/500USD以上嘅我都唔會用BNS
分享下為左買部tablet呢幾日經歷左啲咩

首先舊AC 好地地
用左都好幾年但未買過野
近排想買野所以諗住試下用集運
點知入左bns地址之後幾日就被ban AC
同CS 傾話會收到email 會通知被ban 原因
但無收到email,心諗算唔好煩我開新AC,
開完之後即刻俾錢買,入晒卡number 果啲之後
Amazon顯示成功買到,收到email 有埋order number

第二日見到e-banking 通知話已扣款,心諗可野等收貨,
然後第二日起身收到個email
話我個AC has been closed,
我心諗屌但我買左野,又再開新同CS 傾,
問佢係咪真係會退錢,CS 話處理唔到會叫人聯絡我,
好啦收到email ,話我 linked to another account,
我就解釋話因為你哋block左我另外一個AC我先開呢個AC,
然後又話我退款太多次,但我從來冇喺Amazon買過嘢
佢地無回覆,心諗算, 睇到上網有人話未收到shipping email就表示會退款,好咁我就覺得冇損失反正會退款,唔想再追究點解ban 左AC.

第三日我竟然收到個email話Shipped: Now arriving early on Thursday, July 6 .
心諗email 又話會cancel 但又shipped, 重點係log in 唔到個closed AC 睇唔到tracking number, 問咗幾個CS 都唔肯比我,終於有一個肯比(其實唔太明點解Amazon CS 係咩玩法)
比左之後入bns app,終於得左
再今日收到email 話Your package has been delivered to reception.

而家老左唔想煩 無得直送當見唔到算...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞