烏克蘭反攻半個月進度圖

255 回覆
58 Like 44 Dislike
台灣撚做到全民皆兵咩

啲台仔一當兵喊撚埋出黎,就算全民皆兵咪又係垃圾拎美國啲戰機黎潛水

講緊呢班??
呢班都係少爺兵唔打得架啦

但我覺得解放軍要收台灣皮冇難度難係難在美國幫台灣嘅,冇撚左美國台狗慘撚過地震
問題係家陣 解放軍個個都係少爺兵呢

俄軍 最起碼近十幾年都一直打仗
打車臣, 打格魯吉亞, 打敘利亞, 打頓巴斯
結果今次打烏克蘭 一樣柒碌

解放軍已經40幾年無打過仗
D軍備全部都係 買俄佬軍備, 再拆開照抄
你認為解放軍 表現會好過俄羅斯??

而且解放軍打台灣係打海戰, D軍艦要過海攻台灣
台灣 有美國提供既戰斧導彈+海馬斯, 再配合美國衛星軍艦, 已經可以射爆中共軍艦, 令佢地過唔到海

參考俄佬軍艦, 好多未出海已經被烏軍 一發導彈射爆一架
1945個時你老豆老母仲係支那呀

成個月都係依張圖打飛機, 你都係返去含撚啦
烏克蘭相比開戰前少左成2000萬人口,俄佬3個換你1個都搞掂
https://www.youtube.com/watch?v=kC1z5X8WTqM

好似係烏克蘭自己做左個返攻打飛機trailer,其實只係想打返8個村仔
西方都唔想咁快完,如果唔係肯比戰機烏克蘭就搞掂
反攻*
自己上大陸開個電視就知,大陸一百個台,乜乜衛視,全撚部播抗日戰爭片,全國由細到大比電視灌輸抗日,你話打完台灣大陸下一步會點?

而且日本有王,而共產世界係唔接受有王,如果日本輸比共產一定廢除王位,所以日本從自身國家出發定乜都好,台灣一輸,下個就到日本,所以日本無得唔幫
https://twitter.com/Feher_Junior/status/1671528045499359240?t=ImFyEbpT8rJaAVcXpNim5g&s=19

件廚房佬都唔樂觀
仲指如果比烏軍去到Molochny Liman
克里米亞半島遲早比俄狗放棄
班黃俄到底high乜撚
中国肯爆響口打人仲好,等其他國家有所提防同準備,咁反而無咁易打得成

如果中国好似早幾年咁扮豬,可能而家台灣已經無左自己護照
依樣講真,多得林鄭救左台灣,返返轉頭睇,台灣當時票源偏向國民黨,香港單野整到大陸露哂龜頭出黎,其實大陸輸最多
烏克蘭靠人勝之不武
家陣只係反攻半個月, 只係剛剛開始, 你講到好似場戰爭完左咁

當年盟軍反攻德國, 都用左三年時間先攻入柏林啦
你好想見到你俄爸快D輸咩??
大家都唔急咪慢慢打囉,中國最想打到愈耐愈好

而家咁樣慢慢打法大部分連登仔最憎的中國變左做最大勝家,怕黃絲見到歐洲日日要去中國求生意遲早爆血管
又話俄羅斯好窮無糧食無補給打唔到持久戰嘅?而家又忽然間可以再戰三年?前後矛盾喎清
樓主
比五盧布燈到造反
喂原來唔洗等一年,樓主快d評論下
烏克蘭咪去搶返d地.而家咪看到底係真革命定係好似turkey 2016咁樣
想知有瓦格納反攻進度圖未
屌你莫斯科無埋仲打唔打到持久戰
去烏拉爾山打游擊囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞