烏克蘭反攻半個月進度圖

255 回覆
58 Like 44 Dislike
唔係咁計
你打仗初期有國際壓力 你D盟友一定幫得就幫 同埋都驚自己會俾俄佬打埋一份
但你場仗拖得越耐 D盟友自己有自己既political agenda (例如英國自己都有經濟衰退問題 仲要又出錢又出力咁幫烏克蘭)
同埋拖得越耐 對盟友個危機就越黎越低 一個唔覺意變左維持幾年甚至幾十年既仗 D盟友直情等你自己打落去就算
咪推緊你想睇一日推10-20公里,一個月全取烏東半年打到莫斯科,你咪自己開PS5慢慢玩
一日未打完,一日唔攻台?
今次應該調返轉
想拖返你
已經出咗聲
反攻失敗就放棄再支援
當然又又又係法德
你講自衛隊法?
都係美國強加的枷鎖姐
美國自然有鎖匙鬆綁架啦
美英都知佢守到
所以想升級武器
戰前吹到大一大既鋼鐵洪流,蘇閪戰機,匕首依家露哂底,本身靠嚇可以嚇到東歐,打到依家露哂底連德法都唔驚佢,堂堂原第2大國要用到最後一條底褲核彈嚇人某Xi見到咁仲唔鳩都縮咩,同埋「武統」呢樣野一直都係用黎比班小粉紅打飛機既口號,俄畜呢次之後直接收皮換佢做大佬,咁梗係坐定定食花生
打稻草人打得咁肉酸
🇺🇦Slava Ukraini🇺🇦
一個冬天可以做到好多佈防
同之前已經唔同晒
scripted war. fake and gay
俄佬有本錢拖耐場仗黎打,一黎人口多過你大石砸死蟹,二黎又要中國伊朗backup
烏軍傷亡係俄軍三倍以上,靠人命推戰綫
似乎你唔係好明國際形勢
唔係好了解台灣而家地位喺邊
如果你以為只係一個得五個國家承認的地區
咁你都真係幾真心
真?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞