烏克蘭反攻半個月進度圖

255 回覆
58 Like 44 Dislike
同哈爾科夫唔一樣
俄羅斯己經嚴陣己待
準備大半年
挖左大量龍牙,地雷,壕溝
根本變成左武田勝賴

你覺得我放負
依家連ISW都話左要先暫停
去尋找所謂weak point
豹二係敘利亞都爆左最少10架
胡塞都有

但印象中好似無2A6
台灣撚做到全民皆兵咩

啲台仔一當兵喊撚埋出黎,就算全民皆兵咪又係垃圾拎美國啲戰機黎潛水
所以係因為無晒T90所以推唔郁?
連登話俄佬已經慘敗。。。。
乜唔係咩? 重要打?
俄烏打陸戰, 先可以變持久戰

中共同台灣打海戰, 只要中共軍艦爆哂, 場仗就無得打
就算中共有幾百萬陸軍都無用, 無軍艦就過唔到海

至於上左岸既中共軍隊 無軍艦補給, 唔洗兩日就投降啦
家陣中共軍隊唔似韓戰果陣咁, 唔會同你搏命
不過習總自己 都想打台灣既, 想做一番大事

但今次俄佬柒左, 佢最多再造多D軍備, 等到自己認為有足夠軍力再打

佢下令十年內造六架航母, 現在第四架造緊
如果佢唔想打, 根本無必要造咁多軍備
生活係邊個平行世界
介唔介意po埋俄羅斯由day 1 到依家嘅進度圖?

講緊呢班??
Ukraine war: Zelensky admits slow progress but says offensive is not a movie
Published

https://www.bbc.com/news/world-europe-65971790

烏軍個目標係馬里烏波爾同托克馬克
甚至比爾江斯克

想切斷克里米亞陸廊
同哈爾科夫唔一樣
俄羅斯己經嚴陣己待
準備大半年
挖左大量龍牙,地雷,壕溝
根本變成左武田勝賴

你覺得我放負
依家連ISW都話左要先暫停
去尋找所謂weak point
Ukraine war: Zelensky admits slow progress but says offensive is not a movie
Published

https://www.bbc.com/news/world-europe-65971790

烏軍個目標係梅利托波爾同托克馬克
甚至比爾江斯克

想切斷克里米亞陸廊
俄羅斯無左
大陸仲挨到幾耐
根本係歐美逼要烏克蘭反攻想交易所給班選民,但係而家冇左咁多嘢先推得幾公里

歐美彈藥唔夠,而家美國仲要問埋日本拿

而家咪看歐美點樣繼續支持場燒錢戰爭
拖死俄佬係咩玩法
似歐美俾俄制裁頂唔順多d
https://finance.yahoo.com/video/ukraine-releases-cinematic-trailer-161519268.html

係烏克蘭拍左個trailer個個先當反攻係movie咁

其實都係wiki有
幾時先打到莫斯科
大部隊都未出
之前見報道話烏克蘭軍隊到今日為止只係投放左25%反攻兵力去做試探性進攻,一直都未有發動大型攻勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞