現時鐵達尼號遺骸觀光潛艇入面5 個人應該點部署

775 回覆
1170 Like 68 Dislike
咪同嗰個CEO 一撚樣囉,活喺自己幻想入面,唔好話有無咩聲納,咩定位,分分鐘水同糧都無預多,計咩空氣,缺水已經死撚哂
都唔知沖左去邊,大海茫茫,搵得黎都化左灰啦
美軍個Xbox controller 係用嚟operate photonic masts 唔係用嚟駕駛
1. 勞斯萊斯咁大架先5.8米長
2. 人地問緊點解隻潛艇冇通訊/定位系統你就九唔搭八講乜鳩個海好大 好難搜救

正評你嗰班都冇腦
海底幾千米深你想有咩訊號可以收到 除咗拉綫之外
就係拉線
而家落水搵佢地啲無人潛艇都係拉線
收得咁貴連呢啲基本嘢都做唔好
邊到有得睇?Netflix ?
本身幾錢?
留名
而家得返 21 個鐘…
幾年前係Netflix 睇 唔知依家有冇
要開vpn轉英國版
肛交完點知救得返
連登:
左腳踩右腳彈上去喇
都叫爽過
尷尬囉
沖走左啦咁細部
明報頭條搶先睇

【期盼奇蹟】載有5人的「鐵達尼」號殘骸觀光潛水器「泰坦」號周日(18日)潛入北大西洋後失聯,艙內氧氣預計當地時間周四早上(香港今午)耗盡,美國、加拿大、法國和英國在死線前加緊搜索,期盼奇蹟。美國傳媒周二(20日)引述政府內部文件指出,加拿大飛機在搜索區偵測到水下每30分鐘有「撞擊聲」,不排除仍有生還者。美國海岸防衛隊昨晨證實加拿大巡邏機周二在搜索區探測到水下有「噪音」,重新部署遙控潛水器到該處試圖搜尋聲音來源……

#明報 #明報即時新聞 #觀光潛水器 #泰坦號 #搜索 #鐵達尼號 #美國 #加拿大
==========================
新聞有報佢地有部主船係上面relay訊號
但係只係得2種
第一種係打字機嘅交流
另外一種係每15分鐘有一個safety ping
現在係連上面部船都聯絡唔到佢地
仲有見到好多人以為個部係潛水艇
但係個部野只係一部submersible。。並唔係submarine...大家唔好混淆左兩樣野 部野之前都故障過 同埋expedition既成功率係1/25都冇。。已經講埋就算搵得到部野都唔會有工具可以拉到舊野上黎。。。舊野冇電/ 浮動裝置壞左基本上係死硬

https://youtube.com/watch?v=ohEEQnsOc5w&feature=share8
好快又會俾Netflix拎黎拍紀錄片
包死
扑爆到窗應該都未有咁快一次過入晒水嘅 個水壓水柱一野子彈咁射入倉 再充滿水先夠水壓應該會受苦一分鐘
成個倉𣊬間偏左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞