現時鐵達尼號遺骸觀光潛艇入面5 個人應該點部署

775 回覆
1170 Like 68 Dislike
蒙頭入閘果時咪又係冇燈
同做愛有咩關係?
有幼幼都吊住先
咁深既海底得聲納detect到
唔係點會連gps都冇
2百幾個正評連登水平
真 知道位置全世界都有人諗方法 唔知去左邊冇得搞
咁大架飛機都搵唔到 果架野仲要咁細
去到都死咗了
架野d玻璃好似話頂唔到咁深水?咁點睇鐵達尼
會唔會titanic啲鐵同水流嘅聲?
濕鳩蘋果錶都有超大聲嘅求救訊號功能,咁撚貴嘅潛艇竟然冇呢啲咁嘅嘢。一定要有聲有燈啦,如果唔係啲人點搵你,乜撚都冇,都係死多個生…
其實咩氧氣有96個鐘係得間公司自己聲稱係 冇人知係咪真 亦都無test過係咪5個人一齊吸都有96個鐘 外國好多潛水艇膠都話就咁睇架嘢啲設計都覺得好大機會係9up
會唔會係果5個人根本無上船
The OceanGate submarine is controlled by a knock-off PlayStation controller
望住啲水,有得睇冇得飲
等出年用Vision Pro睇咪唔使死
仲要平咁多 先$3.5k USD
有錯請指正 啲人留意到架嘢設計最大問題包括:

-艙入面無緊急氧氣罩 艙內氣體洩漏就死硬
-艙門要外面先開到 即係如果艙內氣體洩漏/著火/缺氧/漏水 即使上翻水面如果無人及時開門 (架嘢出入口係喺外面用一堆螺絲鎖死)都係會死喺入面
-即使上翻水面都搵唔撚到 細 顏色唔突出 亦都冇有效定位系統 加上架嘢大部份係用碳纖維做 探測器都唔係好睇到
-無即時語音對話系統 佢係用純文字同外面對話 原因好似話係個老闆唔想太嘈同埋技術問題
-即使係用純文字同外面對話 架嘢之前都試過忽然斷聯+蕩失路 係好彩先無事 事後都無特別改良設計
-架嘢本身操作唔靈活 螺旋槳馬力相對低 如果喺海底俾唔知咩勾到或者需要轉向避開大石都係好難搞
-架嘢係用cheap遊戲手制控制 不過依個唔係最大問題(其實唔少高科技嘢都係用遊戲遙控控制)最大問題係佢係用無線 想像下你打打吓機無啦啦斷手制 仲要入電先work
-架嘢好多所謂安全措施分分鐘冇撚test過
-艙主體係用唔同物料堆疊出嚟 喺溫差大嘅情況下冷縮熱脹程度唔同 會有好大結構問題 (不過我諗佢哋設計嘅時候無理由會諗唔到)
有冇人同我一樣,一邊睇e個post, 一邊覺得呼吸困難
邊個入面?
SpongeBob SquarePants
樓主pin this
咁貴 咁包D乜嘢?
比成廿皮去玩個咁撚多bug嘅野
點派?
個位深到仆街
如果唔係點會收咁貴
文筆好到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞