ig有幾10幾萬follower嘅客服小西

978 回覆
431 Like 1333 Dislike
話說我最近公司last day 諗住買散水餅,然後見到呢一間舖頭有幾十幾萬follower咁應該都OK 點知中伏!

圖1

圖2 咁我叫我俾咗錢之後佢就俾咗呢一份form我

圖3 由於我睇佢張form寫嘅全部都係關於送貨嘅問題我咪問佢自取需唔需要填 (因為佢張form冇自取option)

圖4 咁佢就send左呢一段字俾我 我就以為佢係客服嘅auto reply 諗住再確認就問佢多一次係咪要填

圖5 然後佢就覆emoji

圖6 我問佢個emoji咩意思之後佢就繼續覆emoji ???

圖7 咁我咪問佢你覆一個要字係咪好難

圖8 然後佢就開始話我製造混亂 威脅我話會封鎖我

圖9 我就同佢講話你唔想做呢一單生意你就唔好做,咁當然佢就唔肯退錢啦

圖10 我全程冇講過任何粗口 冇任何威脅性 但係佢就起晒鋼 話回答左我問題好多次,但係佢其實自取嘅時間都寫錯咗

圖11 仲俾埋消委會同海關電話我 + 話佢公司法律團隊覺得呢件事冇問題 完全九唔搭八

圖12 咁佢繼續話我製造混亂啦 個客服話佢已經回答咗我問題好多次,但係佢每次都只係覆emoji (但佢第一次覆emoji 我已經問佢咩意思 然後佢又答我emoji)咁如果我一開頭問你個emoji係咩意思嘅時候你好好地回覆我,咁你咪唔使重複咁多次! 然後到頭來怪我話佢講咗好多次

圖13 繼續寸嘴話其他客人可以自行理解 點解我唔可以 咁即係如果客人有問題你作為客服你唔可以幫手? 咁要客服來做乜嘢?

我最後都費事同佢嘈 橫掂佢最叻都淨係話會封鎖我同俾啲消委會電話我但係諗落都係覺得好嬲!真係第一次見到咁閪嘅客服

Shop name: w*ffl*m*n
睇到最尾一行嘅大部分連登仔會覺得你抵死
又要嚟連登哭訴又唔識規矩

更加唔好講ig shop仲有人信
啲like要幾多買幾多啦
唔明點解要買IGshop嘅蛋糕
又唔知有冇牌係咪乾淨衛生
又要上嚟屌 開個名又要打星星 遮名又遮啲唔遮啲小學雞野
打和啦super
佢哋好似有實體店喺赤柱
個客唔get就可以大條道理態度咁西
咁以後大家都要醒定啲
唔好煩到要CS親自打字覆你
好撚好笑係咁👆🏿🙏🏿仲要用黑人手
睇撚死人既emoji
不過就咁睇自取好似都係唔比地址就得
打隻字大家都清楚
依家估估下,間鋪都幾撚on9
有時啲ig shop係租人地個牌
實際係屋企搞
個地址唔係佢真正地址
唔通叫你上佢屋企交收咩
算吧啦 會幫襯呢垃圾d ig shop都係個腦有事
一路煲煙一路整出黎既先最好食
最有腦都係入政府做公務員
佢1粒字都唔肯打
然後你都肯比錢
其實你都有問題
人哋都俾埋資料你,咁你報咗狗、海關、消委會未呀?
Post上嚟冇用㗎,反正弱智先會幫襯ig shop,人哋唔玩你玩鳩邊個
多謝補充

樓主連個名都唔貼出嚟
我撚知佢講邊間
我都想知
樓豬比完錢 又比人封鎖
咁最後仲有冇貨拎
未見過咁奇怪嘅客服
一直喺度🙏🙏✓✓
打個字好難??
樓主吾開名係on9 但睇d對話依間鋪垃圾來 咁樣不如咪能覆 抵制佢就岩
幫呢間臭閪嘢出下名啦傻鳩樓主
你遮佢啲資料把撚咩
做生意預咗係人都知
個客唔明都堅持打emoji 真係好on9, 完全冇誠意溝通
不過間舖西到咁樓主就開全名啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞