[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (1) 6月13日首播

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
可能到花真係太耐無上舞蹈認真跳,後面差啲扑街,連舞蹈基本嘅框架手勢都做得唔好,不過佢係小隊入面大家姐嘅安慰角色係無庸置疑既
呢類節目個個現役偶像有自己fans
實乜鳩都個個急住衝出嚟賴咩惡剪架
煩撚過閪
我路人咁睇 大把情況唔覺剪接有幾刻意
好似呢幕普通開個會
佢同金髮妹同一時間搭住講嘢
真係全句咁講咗嗰句嘢 呢吓格西就西
做得好人多
最後乜都入唔到
可能而家發晦氣 咩都爭 想表現自己
Mnet 剪到咁就係想人唔投佢
我Bora 就一定投既 (除左最後one pick)
Bora 智媛 火箭金髮隊長 都好真性情🤣但講真技巧都係中流,如果mnet可以決定,一定唔畀呢幾個咁好用嘅工具人出道🙃
咁又咁諗,三個同一隊同宿舍,除咗文字溝通仲會對話溝通,未必有心記住邊個提出idea唔出奇
所以暫時畀我揀vocal入隊,會揀kei多過bora😆,不過kei而家嗰個中女樣,如果成team都平均廿二三歲又唔係好襯🤣
全團00後啦好冇
Kei都中女樣都唔知你點睇嘅
佢有啲造型有少少

但真心計KEI>>>>>>>>BORA
呢度一講BORA勁多人負皮
唔係追開只係睇呢個節目其實一定對佢反感囉
Bilibili也是,都好奇想了解下櫻桃子彈做咗啲乜嘢可以有咁大堆鐵粉🙃
又話mnet惡剪但又比人帶風向

想爭取自己有利part 選秀常見啦 hwiseo 都有(仲要confirm哂之後)

present比人剪頭剪尾 會唔會可能火箭拳揾到個bubble 然後cb 提議篤爆佢?咁叫唔叫一齊做

仲有呢度唔可以話hwiseo
一開始做咗受害者勁多人撐
集集都喊
NANA說過是大笑queen, 亦formm講過想帶給人積極快樂不會哭,希望MNET唔好整哭NANA
https://www.youtube.com/watch?v=exm6_E-Le3o&list=PLjUVzlcpeN4SmXqP0w7ejNGBMgdVabLp6&index=18
mnet耍咩
拎住槍逼你假唱
爭完個main vocal live墊音大過原聲
wooyeon實力真係不敢恭維
https://youtu.be/2a5ebngpm5U

後面有人物介紹懶人包,了解多左
睇完呢個節目之後幾鍾意H1-KEY嘅Riina同Hwiseo, 佢哋外型上可甜可鹽覺得佢哋可塑性幾高!
還敢用墊音,不會吧,會唔會係後期美化製作,現場應該真唱吧
路人睇左幾集,零認識到比較印象深
H1 key 兩個幾鐘意
蓮熙感覺笑容親切,實力又幾好,第一回合佢分數值得更高
感覺燦美同Kei好兩大山脈feel

btw真係越來越鍾意Hwiseo
又靚又高

惡剪咪再相信
兩大前輩

做火箭拳隊長
Cherrybullet同佢地支撐起主要劇本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞