【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (21) 電光石火 ARENA TOUR | 推しの子 OP

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
ayase 話佢叫 ikura 要好似扮 cute 嘅女仔 (ぶりっ子)咁唱,擔心佢會因為咁被討厭。

但係佢又覺得,呢首歌係要有啲人討厭,先能夠表達到偶像有人好鍾意,有人好討厭呢一種本質。
各位大佬 細佬想問下有冇人有呢張相嘅高清原圖 我喺ig cap出嚟

真係好撚掃興
rap入唔到歌要播
https://www.youtube.com/watch?v=d-RhE_MskEA
岩岩真係睇緊
rap 完入副歌果句係背景唱
唔知 ikura 是咪都咁
香港黃牛狗當道點搶
日本搞抽籤fair俾機票錢都唔想益黃牛
我覺得是真唱
無縫銜接咪嘴得咁成功?
其實鈴木愛理個背景都幾似 加奈
童星出身
做過 idol
唱得 跳得 kawaii 又做戲
又係紅唔起
tiktok似真唱
SSA個次我估「誰も」係背景音睇落佢用晒所有氣爆前一句
如果係背景音 咁真係銜接得好 直接入岩key
如果純講入 key
ikura 俾 ayase 玩到今時今日應該慣晒
唔知佢本身係咪 perfect pitch
係的話就係天才
唔係的話就係努力既天才
肯定好正,ayase 唱個幾句高音加埋扭嚟扭去
香港開 實冇乜靚位同勁難買

係日本開 我第一輪抽會有arena位

開心好多
二來都唔想ikura ayase見到呢啲畫面
自己全力表演 下面一大班傻9禁電話
關於2、3
佢地自己入YouTube 睇下人地每首歌有幾多hit rate 先返黎再講
分分鐘連舊啲嘅Cinema初音版條數都可以叫佢地收聲
而家好多演唱會香港站都比大陸人包場咁濟
唔到我地睇
求Ayase cover
最怕最頭3行係贊助商飛 全部地藏加影相撳電話
放心
一定係
肯定係
唔止頭3行 頭10行都係留比高層同sponsor
搞到大部分都唔係真fans

利申: 做過本地演唱會主辦單位員工
係香港睇演唱會真係好撚辛苦
知唔知係咪香港獨有文化
去日韓睇show 唔似有sponsor飛
坐頭排大家都係一齊fing手巾 手燈
我都想知 就算有
應該都無香港咁癲黑咗大半個場
比sponsor就係比間公司嘅員工轉過頭黃牛

成日覺得係香港人先會
明明無乜興趣 為打卡湊熱鬧先會買飛睇
已放棄香港睇
反正對香港嘅都不大興趣
見黃牛有主辦飛 好似話會帶入場即場先知坐邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞