【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (21) 電光石火 ARENA TOUR | 推しの子 OP

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
下面仲有個總再生數榜
就快過鬍鬚佬
仲以為韓團會第一
好彩仲有兩個頂住
想問係咪得2款 ikura同ayase

第四位係咩
夜驅10億之後 diamond對上應該再開多個等級啦
ikura story repost twice既抖陰 係跳緊咩歌 我好似冇聲
我都想知
確係冇聲
不過多數都係 idol
幾多韓國 YTer 都有 cover
Aimyon
愛膠真係咁紅
每人有兩款字
穩穩的國民級
已經去到明明有d 新歌都係冇乜特別
依然必上排名榜
亦冇人會屌來來去去差唔多
佢啲歌好似真係首首差唔多,但真係幾好聽
鬍鬚佬早出道幾年,同埋呢兩年都穩定有爆紅歌
想反cup可能要再多一首成績好好嘅歌
Aimyon近排嘅新歌 流媒成績全部仆曬
但係佢已經去到唔洗出好爆嘅歌 專輯演唱會一樣大賣嘅地位
幾鐘意近期唱愛の花, 好舒服
あいみょん最新single愛の花仲要係NHK晨間劇主題曲
即係已經自動有張紅白歌合戰人場券
下星期好似係鬼滅最後一集
今季都仲未好炒得起
睇下會唔會靠最後 1 小時加長版扯返高個人氣
首 OP 都仲 keep 住第二

不過如無意外
我推個人氣應該可以 keep 到尾
想講
我推果邊d 製作同心力真係好撚癲
年度傾力之作咁
今集漫畫本來得一格都要拉左 2 個 MV 出黎

每個星期都有 meme 圖或 gif 俾人 J
條街之前廣告賣到癲就基本啦
加埋首 Idol
完全係新世代頂級製作既典範
結合晒 social、production、marketing 既高水準複合品
其實d 人話 Idol 有靠我推人氣去煲都錯唔晒
問題係呢個時代既娛樂產品
本來就係越來越複雜
越來越少「純粹一首歌」呢樣野

唯一可惜係
如果成個我推入面d 歌都係 YOASOBI 包辦晒就完美喇
(雖然跟原作設定係不可能)
唔好唔記得仲有隻女皇蜂ED神曲
前幾集夾埋個Endind shot起歌
聽同睇都起晒雞皮
唔會追到
6/21 idol出ep之後到我推結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞