用緊網上行68蚊月費100M,轉唔轉2500M 138蚊好?

250 回覆
7 Like 152 Dislike
搭單想問有冇ching有邊間供應商推薦
依加用緊HGC 1000M 下載係快
但係成日久唔久斷一下 15~20秒左右 勁困擾
唔係無唔無損嘅問題,係個source根本無咁多bandwidth 俾你,bt為例,你av多極廿mb/s都已經要快,http download野又有幾多server比到你過百mb/s, 你又有幾多野可以用呢個速度down, 上網download嘢係雙向,server/bt野去唔到咁快,你就算9999 gb都係假
lan線都得800?
要換線了
HKBN/網上行
呢兩間都有用過 都未試過斷線
有啲樓冇HKBN但有Smartone都可以揀Smartone
我仲有1年0蚊 1000M HKBN神plan 下年先諗
我用緊1000M都要98蚊,如果我轉2500M就要比差唔多二百蚊,ching轉2500M真係抵我好多
仆街 岩岩續左兩年約158仲要+18蚊防毒軟件total 176
係咪比人水左?
防毒軟件=浪費cpu佔用率
如果一部機用既話....
你要有條support到2500mbps既線同network card
我R Q 旁R 到44蚊
其實睇屋苑
送左400蚊惠康coupon
屌佢老母 要login netvigator個email拎驗證碼
再用個驗證碼黎登記個the club account
再用the club積分換個張coupon
換完諗住寄去我屋企 或者send張e coupon去我email啦
丫 我屌你個hi
仲要我print同填一張換領表一封授權書加一張身份證副本
張換領表同個授權書d內容一撚樣
都係登記人名、身份證、換領編號、換咩禮品
只係授權書多左個領取人姓名
仆你個街咁點解唔填一份授權書咪得
填撚晒表 影印埋身份証
先可以去換領中心拎果400蚊coupon
屌佢老味 唔講以為中撚六合彩頭獎去領獎
直接轉公司
dowm個 求plan王 app大把平plan。
我 $13x 1000m 3年約 連dis+ 2年
咁煩嘅咩
我本身有the club帳號綁咗電話號碼
佢send咗啲積分去我帳號
我就咁揀完coupon換領
系統就send咗封email換領信俾我
我去求其一間HKT門市俾佢scan email個code就搞掂
去到幾分鐘拎完(本人領取)
岩岩睇返PS5 Lan port得1000M
無得用盡2500M
coupon 係要經the club 個app 搞...第一次搞係痛苦D
係屋企所有設備食唔食到2500M先岩
係電腦同最新電話先食到囉
唔係既話咪自動封頂
咩時候用得著咁多,parallel down 十套av
咁撚大個人 咁都要問
我1000m比緊148 網上行 睇完您個文 好有怒氣
簽咗138蚊2500M
有無router好介紹
睇中小米7000路由器 799人仔
有4個2.5G Lan
小米好野黎
直接買就OK
早繼日有sales打黎續約又係2500m
開我298一個月 我即係屌佢咁擦貴等收cut form
1 byte = 8 bit
100Mbps / 8 = 12.5MBps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞