用緊網上行68蚊月費100M,轉唔轉2500M 138蚊好?

250 回覆
7 Like 152 Dislike
用緊網上行68蚊月費100M(地球最抵價),
除咗下載大型遊戲時得10Mbps一秒需要15分鐘先下載完,
其他日常情況下完全夠用。

轉唔轉2500M 138蚊好?(應該都係全港最平?)
速度快25倍,
36秒可以下載完,
雖然好少需要用到下載大型遊戲。

而且仲要俾錢換2.5G router+ 換cat6線。
你不如問埋1000M咩價錢
1000M 唔肯出offer俾我
淨係睇劇係咪1000M都夠?
即係好抵用唔比你揀囉
138蚊2500M其實就好撚抵架喇,
問題係好似真係大部份時間用唔着,
仲要我洗成千蚊換嗰勁router換cat6線,
好似屎窟痕,搵黎搞
我100M睇Netflix都完全無問題。
樓主公屋仔?
56k 已經夠用.jpg

講咗咩自己參透下
居屋公屋價
250 都夠晒
100M真係好夠用
10Mbps一秒,睇4k Netflix 都好夠用
轉1000mb好過 新客99內有
2.5gb都弱智,我1gb都用唔晒,5套av一齊download都用唔盡個bandwidth, 等佢加速得黎都download完,開server stream又用唔著
138蚊2500M 好撚抵
68蚊x 12月 = 年費816蚊
138蚊 x 12月 = 年費1656蚊

相差840蚊
btw覺唔覺網上行個MODEM廢廢地,有時會無啦啦斷一斷咁
你計少左 部電腦網卡用唔用得曬2500M
100M = 100Mbps ~= 10 MB/S
Apple tv 同 PS5插lan線
notebook wifi食到802.11ac

應該用得晒
仲要睇埋係咪用ssd,先食到咁快寫入速度

2500M $138?我有冇睇錯?

窮撚價
睇netflix 4k, 300M都夠
個modem好易燒,試過屋企其他野跳掣,著返之後個modem燒左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞