用緊網上行68蚊月費100M,轉唔轉2500M 138蚊好?

250 回覆
7 Like 152 Dislike
樓豬
68蚊100M = 0.68/M
138蚊2500M = 0.06/M
1000M 有98蚊 = 0.098/M

基本上你唔係dl VR 4K 杜比咸片,2500M 有咩用
其實我追求ping多過速度
68咁低keep la
可唔可以畀個sales電話我點解可以咁平
58蚊 1000m 公屋仔
1000m都係99蚊
點解我要300幾蚊...
price discrimination
d私樓戶
屌,我用緊150
1000mb
以為好平
實際用 2500M 未必會快好多囉

更何況你個case個bottleneck好似唔係條100M線
之前我傾續約竟然加到我$300幾,即刻打去cut hotline,先肯俾$99 1000M offer我
見你係水魚,咪淨sell 貴plan 囉
屌 我係舊客1000要月費158
係咪做左水魚 即刻打去屌7佢地先
續約 = on9
轉HKBN好過
夠期先又轉翻翻去
係咪公屋 plan ?
乘12個月嚟做咩? 點解唔乘夠100年?

相差$84000蚊,差距仲大呀
你搞清楚住公/居/私樓都會反映不同既價錢
私樓本身再分唔同級別既價錢
1000夠用
100Mbps, 一丁友咪夠囉 多條友睇youtube都已經load唔到4K
其實佢個2500唔平咩我覺得好平喎
2500M低ping啲架喎
打機方面有少少好處
補充埋 當然前題係你用緊個router同pc都要有2.5G LAN port
2500MB唔係快100MB 25倍
你當個MB數係行車線,你部濕鳩比亞迪行上條25線嘅高速,同行1條線係一樣最高去到一個速度
重點係25條線因為線多,冇咁易塞車,但1條就易啲,所以慢啲
自己套返落Networking就明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞