日本旅遊討論區(32)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
認真
其實有興趣幾好睇
viutv介紹過
京都出發去伊根船屋
想經由良川橋睇海
再到天橋立影一影相
用關西廣域pass點搭最好?
即日來回會不會太趕?
日照時間行曬由良川橋+天橋立啱啱好
伊根船屋要再轉車有啲遠

你都講曬啲目的地
直接用google map/乘換案內搵啦
peach 0540到關西 之後轉ana 0825去札幌會唔會趕
你kix搭過去京都
當你搭南海,metro,私鐵
一來一回都3千幾yen

另外京都好多地方要搭私鐵先去到
JR基本上無咩站
京都啲舖又早收
夜晚去大阪食夜晚食宵夜
一來一回都千幾yen
其實好快回到本

同埋ktp可以搭私鐵旗下既登山纜車
用佢黎來回比叡山睇琵琶湖已經有賺
Google map無得多地點
洗唔洗咁早買
嵐山+貴船嘥太多時間搭車唔建議

嵐山 天龍寺 食鯛匠hanana
再去 大覺寺 金閣寺 北野天滿宮
行完都4,5點
然後落烏丸,河原町排隊食麺屋猪一
夜晚返大阪買少少宵夜搞掂
印仔酒店邊區先?
第一次去京都?

我上次主力去京都
1 MM6點到Kix 2個鐘車到 JR京都駅酒店放低行李東西本願寺 行完10點左右去京都搭拎ktp第二日用 >三十三間堂 >你未去過就北上去埋八坂 清水寺 四条
2 (用ktp)宇治平等院 伏見稻荷 夜晚落難波食飯
3 (用ktp)嵐山 天龍寺 大覺寺 金閣寺 北野天滿宮(會見到藝伎,好靚的)夜晚烏丸錦市/落大阪食飯
4 (用巴士pass)京都御所 下鴨神社 一乘街拉麵 岡崎神社 平安神宮 銀閣寺 夜晚烏丸/京都駅 食飯shopping
5 (用ktp)去大阪放喼 近鐵奈良 東大寺 二月堂 春日大社 夜晚返大阪梅田/天滿橋食飯shopping
6 姬路城 神戶有馬浸溫泉
7 (用大阪2日pass全包)大阪城 大阪歴史博物館 梅田空中庭園 hepfive摩天輪 南森町万両 心齋橋坐船
8 (用大阪2日pass全包)通天閣 四天王寺 夜晚飛田新地
9 難波shopping lalaport KIX
祭典5月中7月中先有
9日飛田新地算啦
近江八幡+彥根城
買張24hrs metro 周圍遊算啦
想去伊根
google map幫到你
不過3個鐘車來回6個鐘
自駕遊?
睇緊最好方法係京都坐jr特急到西武鶴
再轉丹鐵去天橋立
再係天橋立轉巴士去伊根
電腦版有
各位師兄想問JR東日本ekinet註冊時英文first name係咪唔可以有空格??
Truemove h 插完用唔到求救
set APN

召喚硬件傳心師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞