日本旅遊討論區(32)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有師兄話一個鐘一班
押上去outlet 要轉兩次車睇Google
我帶住一家大細 早d出發咁
你問一次我當你搞笑,但你似係認真
逃稅啲台狗同你個名一樣,覺得應該冇人查既
結果咪就係變左遲啲全世界遊客冇得即場退稅囉
你係咪想試下遲啲香港人去日本住酒店會俾人強制抽查入住人數?
要做到咁 你坐尾班車去瞓機場算啦
https://www.premiumoutlets.co.jp/en/shisui/access/bus_schedule_root02.html

自己睇定時間
不過佢都500羊一個人,你4個人不如的士,貴一個double但彈性好多
去旅行唔好咁肉酸啦
3個人夾多得幾多姐
搵間網吧上一晚網又得
唔係一條友去住LOVE HOTEL可以瞓幾粒鐘亦得
完全唔明點解咁做
用得「屈蛇」呢啲字眼
根本自己都知自己厚顏
住嘅人多過book嗰陣
一係cancel book過房型
俾咗錢嘅自己問酒店點做啦
唔理你額外後到嗰個係咪同自己住一晚咁大把
係咪fg黎
屈蛇呢個terms讀完書無耐已經無聽過
有無巴打試過群馬縣頭D之旅
先去輕井澤 碓冰 妙義 榛名山 赤城
有心機既話可以過埋去伊呂波
去日本版網站買會更平
講下風險
屈蛇係犯法,屬於欺詐
係會俾警察拉嘅
犯過法隨時以後都無得入境
新手一問
有無建議開邊張信用卡/銀行卡方便日本買野
其實我唔明點解要問呢啲係常識或者明知係錯既問題
如果有人答可以,佢應該真係會去做
俾人捉就會同啲fd圍爐或者上黎呻話俾連登仔跣鑊甘
冇俾人捉就會endorse話得架,大家學我咁冇事架
呢啲鑽漏洞既仆街唔屌唔得,每次去日本都多左啲奇怪不成文規定就係呢啲人造成

窮遊日本有好多方法,覺得貴咪搵第二間囉,再唔係網吧膠囊都得
為嗰少少錢搞到全世界討伐你有乜意思
落雨無得上天台睇全境無意思wor
有無人住過田端個頭
山手線去新宿好似半個鐘左右 計埋行應該40分鐘
平又住得人得返個邊揀
你打緊呢篇野果時咪又係㩒緊電話
可能d人都係喺twitter IG 度打緊repo
禁電話都唔得 惡到
未入場嘅可以拎張飛去換日期時間
不過都要睇你之後仲有無時間再去
想問下係東京車站想買富士急行巴士飛是咪同JR巴士同一售票處係八重洲南口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞