日本旅遊討論區(32)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
旺電 星際 先達實有
我都係訂雙床房
間酒店有無另外SD封EMAIL你確認?
如果我得4~5日,八月下旬,由東京出入,去唔去東北好?事關之後去關西同其他人會合
冬天既話東北銀山溫泉,狐狸村同咩樹冰都出名,但夏天好似相對流流地?
諗過留東京近郊,但絕大部份都去過
通常訂完AGODA
我會自己SD多封EMAIL去間酒店問一問
藏王 . 御釜
夏天限定的景點
遲10幾分鐘
算正常啦

19年之前uo講緊遲2,3個鐘係基本
agoda唔洗咁驚
Cheap.com先要
日本有outlet執笠
不過睇地圖個位置好偏僻

アウトレット運営会社が破産申し立て、負債16億円…連帯保証人の社長も個人破産手続き
https://www.yomiuri.co.jp/economy/20230609-OYT1T50213/?dicbo=v2-OxJLJE3&from=yartcl_outbrain1
八ヶ岳本身夏天有seasonal嘅demand
都係嗰句多撚謝翠翠
想買張三鷹之森美術館, 個ticketing 排隊做得好廢
一樣, 用agoda訂都好在無事

我諗大城市有規模嘅酒店應該都唔驚
但係山卡啦地方開outlet又真係有d怪
我年頭飛都delay咗個幾兩個鐘
其實本身冇乜嘢,但問題係佢好遲先講到幾時boarding,嗰個鐘數要確保自己唔會熟睡咗上唔到機,係咁碌手機
但連登fb嗰啲鐘數又冇乜新嘢睇,打機又唔夠精神打
有無人買過東京吉卜力 可以分享下
呢間野喺貧民區,我原本都book咗呢間,上網search過發現附近咁L亂即刻cancel
我覺得銀山溫泉同樹冰冬天去靚好多
利申:今年一月去完,未試過夏天去
第一次去東京,9日,早機飛成田,一家三口,小朋友六歲,頭兩晚諗住住上野,幾晚住新宿,想夜晚行下街,宵夜。床想要大d,有冇酒店推介?budget $1000-1500,最好近市中心。

另外想問下,有冇行程介紹下?thanks.

上野動物園,河口湖,秋葉原。
都喺市內就唔好轉地方住
揾自己麻煩
新宿同上野講緊半粒鐘唔駛

除左河口湖睇你係咪即日來回
即日就一定要預最早班去,時間係非常緊
係呀, 個延遲 YEN唔收, HKD收
英文版網好似賣晒7月

巴打試下日文版,揀實體飛
如果去河口湖 天氣一般多雲 係咪唔去好d
好撚狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞